OPTIMAR, o companie norvegiană prestigioasă, îşi va deschide o sucursală în Galaţi, în 2017

OPTIMAR, o companie norvegiană prestigioasă, îşi va deschide o sucursală în Galaţi, în 2017
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Optimar AS este o companie lider mondial de inovare în furnizarea sistemelor de manipulare a peştelui şi a echipamentelor de procesare adaptate pentru nave, fabrici terestre şi ferme piscicole. Optimar prin tehnologiile în robotică şi automatizare livrează linii complete de procesare, ambalare şi distribuţie precum şi echipamente de sine stătătoare. Companie cu o cifra de afacereri de peste 550 MNOK (60.000.000 euro) are 260 angajati în Norvegia, Spania si SUA.

Dl. Håvard Sætre, Președinte & CEO al companiei anunţă că Optimar doreşte să deschidă o divizie în Galaţi, la începutul anului 2017. Optimar a ales oraşul de la Dunăre datorită faptului ca este centru universitar,  iar compania poate avea acces mai usor la ingineri calificaţi în această zonă.

Dl. Sætre are foarte mulţi ani de experienţă pe piaţă din România din poziţia pe care a deţinut-o anterior ca CEO în Vard Electro, cand a pus bazele Vard Electro Tulcea în 2004 şi mai târziu Vard Electro Brăila în 2006. Ambele companii fac parte din Vard Group. Vard Electro a devenit sub coordonarea acestuia o companie renumită la nivel global având în prezent 950 angajaţi pe 4 continente.

Astazi, dl. Sætre conduce compania norvegiană Optimar având drept obiectiv o dezvoltare continuă şi extinderea pe noi pieţe. Având o bună experienţă în înfiinţarea sucursalelor în Romania, dl. Sætre a început procesul de deschidere a unei sucursale în Galaţi. Optimar are o strategie pe termen lung pentru un potenţial sediu in Romania şi doreste să atragă cei mai buni ingieri pentru a pune bazele unei companii puternice si serioase cu angajamente pe termen lung atat pentru angajaţi cât şi pentru clienţi.

Se doreste ca divizia din Galati să fie deschisă în primul trimestru al anului 2017.

Reprezentanţii companiei ne-au informat că intentionează să deschidă noul sediu la începutul anului 2017 şi vor începe activitatea cu un departament de proiectare care va fi urmat la scurt timp de dezvoltarea unui departament de producţie. Pentru departamentul de proiectare, Optimar doreste să angajeze ingineri mecanici cu experienţă care să deţină cunostinţe atât în construcţia de masini şi utilaje, de siguranţa acestora, dar şi cunoştinţe referitoare la materiale folosite pentru fabricarea acestora. Platforma de lucru este constituită de programele Inventor şi Vault. “Căutam personal calificat care să aibă experienţă şi cunostinţe în lucrul cu aceste sisteme”, sustine dl. Sætre. Persoanele interesate să se alăture echipei Optimar din Galaţi pot trimite CV-urile la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

(P)

 

Citit 34220 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2016 00:41