VISUL FRUMOS de la Vânători: O casă pentru liniştea dumneavoastră | FOTO

VISUL FRUMOS de la Vânători: O casă pentru liniştea dumneavoastră | FOTO
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

V-aţi săturat de nebunia oraşului, de zgomotele care se aud pe străzi sau la vecinii de deasupra la orice oră din zi şi din noapte? V-aţi săturat de cei care-şi ambalează motoarele pe străzi, exact sub ferestrele dumneavoastră, la ore la care nici găinile nu s-au trezit? Sau de sirenele ambulanţelor ori ale maşinilor de poliţie, asta în cazul în care aveţi locuinţa într-o zonă centrală, intens circulată? Sau poate nu vreţi să mai auziţi lătratul câinilor comunitari, care „poftesc” la orice pisică sau biciclist care se nimeresc prin teritoriul lor? Ori, pur şi simplu, poate vreţi să locuiţi într-o zonă în care copiii dumneavoastră să se joace în siguranţă, fără teama ca mingea să le sară în faţa unei maşini. Pentru toate acestea există soluţia: nu o tabletă şi căştile înfundate pe urechi, ci o casă frumoasă, solid construită şi dotată cu toate utilităţile, finisată impecabil şi cu o curte în care ar încăpea lejer un teren de fotbal, dar în care şi mai bine „stau” o mică livadă, o seră şi un foişor cochet. Am văzut recent această casă din comuna Vânători şi am stat de vorbă cu proprietarii ei. Oameni deschişi, ne-au „povestit-o” de la momentul zero al construcţiei şi până la cel în care viitorul copiilor lor impune o schimbare.

Oricât ar părea un clişeu, este totuşi adevărat. Aerul de la Vânători este altfel decât cel din oraş. Nu sunt atât de multe maşini, combinatul e parcă la ani-lumină distanţă şi se respiră într-un mod diferit, mai liniştit, mai fără stres... Departe de oraş şi, totuşi, aproape! Locuinţa de care vorbim este pe strada Crinului, la două-trei minute de mers pe jos de DN26, adică drumul spre Metro. De aici, în maximum cinci minute ai intrat în oraş, dacă eşti cu maşina. Iar dacă maşina are probleme (se mai întâmplă şi de-astea), sunt maxi-taxi care circulă din sfert în sfert de oră, mai des decât autobuzele Transurb pe multe trasee din oraş.

Imaginaţi-vă o casă în care, pe timp de vară, oricât de mare ar fi canicula de afară, nu aveţi nevoie de aer condiţionat. Ei bine, asta e casa! Aşezată pe o fundaţie ca un cub, casa e construită din „cărămidă ţigănească” (clasică), plină, din argilă arsă. Imobilul este placat în întregime cu piatră şi îmbrăcat în izolaţie de polistiren. Vara - ne-au spus proprietarii - temperatura din casă nu urcă peste 24 de grade Celsius. Demisolul este trei sferturi îngropat în pământ, iar temperatura normală, fără AC, este chiar mai mică decât în living sau la etaj. Vis, nu alta! Iar pentru perioadele friguroase, există încălzire în pardoseală pentru toate cele trei niveluri ale casei, care poate fi pornită atunci când ai nevoie. Prozaic vorbind, este iarna cald şi vara răcoare.

Casa are 380 de metri pătraţi, pe trei niveluri, cu o amprentă la sol de 128 mp şi arată realmente ca-n filme. Un living şi două bucătării la parter, complet mobilate şi utilate. Trei camere la etaj, alte două dormitoare şi un salon la demisol, plus patru băi. Finisaje de top, elegante şi de bun-gust. Spaţiu cât cuprinde – în salonul de la parter încap lejer două familii până la a treia generaţie, iar dormitoarele pot găzdui liniştit o petrecere în pijamale a unei întregi grupe de grădiniţă.

Curtea este impresionantă, cu o seră dotată cu tot ce trebuie şi cu o grădină care te îmbie să-ţi cauţi şi să-ţi exersezi talentele de cultivator. Cât priveşte foişorul, punct de maxim interes din primăvară până în toamnă, este o invitaţie continuă la un… pahar de vorbă sau la un grătar ca la mama acasă.

Orice are un preţ pe lumea asta, mai ales confortul, siguranţa şi liniştea dumneavoastră. Contactaţi-ne la numărul de telefon 0734 330 594 şi veţi afla acest preţ!

Citit 18316 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2016 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.