Îndrăgita Paula Seling cântă la Galaţi

Îndrăgita Paula Seling cântă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În cadrul evenimentelor de iarnă organizate de Primăria Galaţi, astăzi, 23 decembrie, de la ora 19,00, artista Paula Seling va concerta, în zona pietonală de la P-uri, la târgul de Crăciun ce poartă numele de „Poveste de iarnă”.

Paula Seling este o cunoscută artistă, interpretă, compozitoare şi fostă realizatoare de emisiuni radio. Alături de Ovi, cântăreaţa a reprezentat România la concursul muzical european Eurovision 2010, unde au ocupat locul trei. În anul 2014, a fost declarată, în cadrul aceluiaşi concurs, cea mai frumoasă artistă prezentă.

La doar 15 ani, Paula s-a înscris la Şcoala Populară de Arte, unde i-a avut ca îndrumători pe regretatul profesor Adalbert Bertok şi pe Ioniţa Mateşan. A intrat în trupa Enders ca instrumentist la clape şi astfel a început să meargă la festivaluri pentru copii şi tineret.

În anul 2001 artista a câştigat premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti .

Ceva mai târziu, Paula Seling a hotărât că era suficient de matură artistic, încât să încerce să se pregătească pentru Cerbul de Aur. S-a pregătit cum se pregătea când mergea la concursurile de pian. Seara premierei festivalului a fost incredibilă. Scorpions, una din trupele preferate ale artistei, era invitată să încheie Cerbul de Aur cu un recital. Surpriza serii a fost dedicaţia făcută de trupă, care i-a cântat artistei piesa „Still Loving You”.

Paula vorbeşte, scrie şi compune în trei limbi: franceză, engleză şi română. În plus ea mai are performanţe bune şi în italiană.

În anul 2011, artista acceptă invitaţia Walt Disney România, pentru a-şi împrumuta vocea într-un film animat, acesta fiind Holley Viteză în filmul „Maşini (II)”. 

A cântat alături de Al Bano, Anita Doth, Tony Hawks şi în deschiderea concertelor extraordinare susţinute în România de Joan Baez, Chick Corea, Michael Bolton şi Beyonce. A colaborat cu realizatoarea de video clipuri Andreea Păduraru, obţinând pentru una din aceste colaborări şi un premiu.

Paula Seling a decis să cânte rock, jazz, soul, ritm şi blues. Ea a lansat mai mult de treisprezece albume (inclusiv trei albume de Crăciun) şi peste douăzeci de single-uri, inclusiv două top zece hit-uri, în Top 100 românesc, un hit european, care a intrat în topurile din Finlanda şi Norvegia, precum UK Singles Chart.

Citit 4355 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.