Niculae - vedeta noastră

Niculae - vedeta noastră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost botezat Niculae după celebrul erou din „Moromeţii”. Papagalul Niculae are toate motivele din lume să-i privească plin de superioritate pe confraţii săi înaripaţi care poartă nume banale gen „Riri”, „Kiki”, „Riki”.

Niculae este un peruş inteligent, şi un foarte bun luptător. A câştigat simpatia cititorilor noştri şi implicit voturile lor făcând KO, mai ceva ca Iftimoaie, un urs de pluş de cinci ori mai mare decât el. A obţinut victorii repetate şi asupra altor animăluţe de jucărie, dovedind practic că buturuga mică răstoarnă carul mare şi prost.

Ieri, papagalul Niculae a devenit vedetă cu acte în regulă la concursul on-line „Şi eu vreau să fiu vedetă”, organizat de „Viaţa liberă” şi Fundaţia ROLDA.

Prietenos şi sociabil

Papagalul Niculae a venit la redacţie însoţit de stăpânele lui, surorile Munteanu, şi de cea mai fidelă prietenă şi tovarăşă de viaţă: o maimuţică de pluş de care nu se desparte nici în ruptul capului. Jucăria care l-a cucerit i-a dezvoltat instinctele materne… chit că peruşul nostru e băieţel.

După fiecare masă copioasă, Niculae îşi hrăneşte plin de altruism maimuţica. Atunci când jucăria ajunge, inevitabil, la spălat, Niculae face un scandal monstru.

Mâncăciosul

Niculae a intrat în familia Munteanu acum aproape patru ani, într-o zi friguroasă de ianuarie. A fost ales pentru că era cel mai cuminte din colivie. A devenit rapid vedeta familiei şi un mare mâncăcios. Cozonac, bomboane, fructe, nimic nu „iartă”. Ciuguleşte cu tupeu felia de pepene din farfurie sau banana pe care o ţii în mână.

În fiecare dimineaţă, Niculae se îngrijeşte de aspectul fizic: Doamna Munteanu îl dă cu ruj. „Când mama se dă cu ruj înainte să plece la serviciu, Niculae  se urcă pe oglindă şi întinde gâtul să fie şi el rujat. Apoi mama îl pupă. «Fetiţa», aşa îi spune mamei”, ne-a povestit Florentina Munteanu.

Vorbăreţul

La o adică, poţi să legi o conversaţie cu Niculae. Papagalul are grijă să le spună: „Pa, să ai grijă!”, tinerelor sale stăpâne când le vede gata de plecare. Dă frumos „Bună ziua”, te invită „Hai la copii!” şi manifestă o preferinţă pentru cuvintele care se termină în litera „ţ”, motiv pentru care îi spune pe nume stăpânei sale mici, Tiţa .

Niculae e deja vedetă de talie internaţională pe YouTube. Ah, foarte important, adoră să fie fotografiat, şi n-are nici un stres în privinţa blitz-ului. Peruşul a acceptat fără probleme micul shooting de la ziar.

Pentru că tot a fost vedetă de pictorial, în scurtă vreme Niculae se va muta în „casă” nouă. Graţie premiului în valoare de 100 de lei oferit de Fundaţia Rolda, Niculae şi-a „comandat” deja la clinica veterinară „Veti-Med” a dr. Cornel Gingăraşu o colivie nouă şi câteva jucării care să-i amintească de-acum încolo că el este vedeta celei de-a patra ediţii a concursului on-line „Şi eu vreau să fiu vedetă!”.

Citit 793 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.