COD PORTOCALIU de GER | La ordinul prefectului, măsuri speciale în sprijinul populaţiei. Se va lua o decizie și cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli miercuri

COD PORTOCALIU de GER | La ordinul prefectului, măsuri speciale în sprijinul populaţiei. Se va lua o decizie și cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli miercuri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Se va lua o decizie cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli şi miercuri, 11 ianuarie


Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, a convocat, luni, 9 ianuarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a prezentat situaţia drumurilor şi s-au dispus măsuri suplimentare pentru protejarea populaţiei, ca urmare a avertizării Cod portocaliu de ger prognozată pentru următoarea perioadă.

Prefectul a fost informat că se lucra la deblocarea a şase segmente de drum judeţean: DJ242D - Băneasa - Suceveni, DJ242A - Bereşti-Meria - Cavadineşti, DJ242E - Roşcani - Oancea, DJ251G - Corni - Vărlezi, DJ253 - Umbrăreşti - Cudalbi - Băleni şi DJ254  Iveşti - Călmăţui.

În cadrul şedinţei s-a stabilit intensificarea patrulărilor echipajelor de poliţie, jandarmi, poliţie locală şi a celor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea identificării, preluării şi transportului persoanelor fără adăpost (cazuri sociale), către spaţiile speciale de cazare.

De asemenea, Electrica, Distrigaz, Apă Canal, Calorgal şi Electrocentrale  vor suplimenta echipele de intervenţie în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute în reţelele de furnizare a utilităţilor publice către populaţie. S-a stabilit şi faptul că Regionala CFR va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători înainte de plecarea acestora în cursă, iar Arcelor Mittal Galaţi va asigura furnizarea la parametri normali a apei brute către Uzina de Apă nr. 2, care asigură tratarea şi livrarea apei reci potabile şi a apei calde de consum.

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, a solicitat tuturor primarilor din judeţ identificarea şi sprijinirea în cel mai scurt timp a persoanelor aflate în dificultate.

Prefectul face un apel la populație

să evite pe cât posibil deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig

Nu s-a luat încă o decizie cu privire la o eventuală suspendare a cursurilor în şcoli şi miercuri, 11 ianuarie, acest lucru urmând să fie stabilit ulterior.

CLICK AICI pentru mai multe DETALIi privind avertizarea meteo cod portocaliu de ger

Citit 38441 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.