Au luat SUBVENȚII pentru terenuri pe care nu le aveau

Au luat SUBVENȚII pentru terenuri pe care nu le aveau
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de corupţie şi au dispus trimiterea în judecată a patru persoane.

Cele patru persoane, Camelia Porumb, Gabriela Matei, la data faptelor consilier în cadrul primăriei comunei Gohor, Nina Pamfile, la data faptelor consilier în cadrul primăriei comunei Gohor, şi Ioan Ficzi, la data faptelor consilier superior în cadrul A.P.I.A. - Centrul Local Tecuci 1, vor fi judecate la Tribunalul Galaţi.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii au arătat că, în perioada 2012-2014, Camelia Porumb a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverinţe având ca emitent Primăria Gohor şi contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate.

O parte dintre documente au fost completate în fals de către inculpatele Gabriela Matei şi Nina Pamfile, cunoscând că acestea vor fi depuse la A.P.I.A. de către inculpata Camelia Porumb. În acelaşi context, în perioada mai - iunie 2016, inculpata Gabriela Matei a falsificat registrul agricol al satului Nărteşti, comuna Gohor,  prin ştergerea menţiunilor făcute în registru şi prin suprascrierea altor date, ceea ce a adus modificări de natură să producă consecinţe juridice, astfel încât cele consemnate să corespundă cu adeverinţele eliberate inculpatei Camelia Porumb.

Procurorii DNA mai arată şi faptul că inculpata Camelia Porumb a beneficiat şi de ajutorul inculpatului Ioan Ficzi, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. - Centrul Local Tecuci 1. Acesta din urmă, susţin anchetatorii, a admis cererile fără să verifice dacă acestea sunt conforme cu prevederile legale.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Galaţi s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma de 27.340,46 de lei, prejudiciul creat de cei patru inculpaţi.

În timpul anchetei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil aflat în proprietatea inculpatei Camelia Porumb, în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză, cei patru inculpaţi urmând să rămână, ca şi pe perioada cercetărilor, în stare de libertate.

Citit 4047 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.