Acţiune simbolică | Protestatarii gălăţeni au "spart" corupţia şi hoţia (FOTO și VIDEO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Acţiune simbolică | Protestatarii gălăţeni au "spart" corupţia şi hoţia (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Dragnea! Cine-l sparge? - Dă-i! - Poc!”, „Grindeanu! - Cine doreşte? - Dă-i! - Poc”, „Picu! Cine-l sparge pe Picu? - Poc!”, „PSD, ciuma roşie - Poc!”. Spărgând baloane roşii inscripţionate cu numele celor împotriva cărora strigă de atâtea şi atâtea zile, aşa s-a desfăşurat, duminică după-amiază, protestul gălăţenilor împotriva PSD, a corupţiei şi a hoţiei.

"Galaţi - liber de ciuma roşie!" şi "Vrem depolitizarea CCR!", scria mare pe cele două bannere prinse pe Monumentul Eroilor Revoluţiei. Un alt banner, cu mesajul „Susţinem DNA”, era pregătit în vreme ce gălăţenii care rezistă în stradă pregăteau „terenul” de luptă, întinzând pe jos mai multe bucăţi de folie, în aşteptarea baloanelor care urmau să fie sparte sau personalizate cu mesajul "#rezist".

„Galaţiul este liber de ciuma roşie! Deci ce facem? Eliminăm tot ce este roşu! Pe baloanele colorate altfel decât în roşu vom scrie «#rezist», «ne-am săturat», «nu cedăm». Cred că au fost vreo sută de baloane roşii, iar în total 465, pentru că de atâtea am avut bani. Eu sunt la Galaţi din 31 ianuarie şi am ieşit în fiecare zi. Rezist! Aştept ca toţi hoţii din Guvern să demisioneze, iar dacă nu au pe cine pune în loc, n-au decât să facă angajări cu interviu! Îmi dau seama că nu se poate să cadă guvernul, e adevărat, dar hoţii trebuie duşi la puşcărie şi din Parlament, şi din Guvern, şi de peste tot unde mai sunt, de peste tot”, ne-a declarat una dintre protestatare, Maria Elena Dumitrescu.

N-a scăpat niciunul

Pe rând, baloanele roşii au fost personalizate cu numele PSD şi ale celor pe care manifestanţii îi consideră asociaţi lui în corupţie şi hoţie: Dragnea, Iliescu, Olguţa, Grindeanu, Ponta, Picu, Bacalbaşa, iar apoi sparte fără milă. E drept, unele mai "şmechere" s-au lăsat sparte mai greu, altele au încercat să-şi ia zborul ori s-au infiltrat printre baloanele de alte culori. Dar până la urmă, au sfârşit călcate în picioare.

„Protestăm împotriva guvernului acesta hoţ. Acum baloanele roşii reprezintă PSD! Le călcăm în picioare! Am venit să demonstrăm: fără hoţi în ţara asta. Nu prea mai am aşteptări la cât de nesimţiţi sunt, dar ieşim în continuare. Este viitorul copiilor din ţara asta. Nu pentru noi, că deja suntem trecuţi de o vârstă, nu cred că mai avem şanse să prindem vreun viitor pentru noi”, ne-a spus un protestatar.

După ce au inscripţionat baloanele colorate rămase cu „#rezist”, protestatarii au scandat: „Rezistăm nu cedăm!”, „PSD - ciuma roşie!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Citit 4435 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.