Acţiune simbolică | Protestatarii gălăţeni au "spart" corupţia şi hoţia (FOTO și VIDEO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Acţiune simbolică | Protestatarii gălăţeni au "spart" corupţia şi hoţia (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Dragnea! Cine-l sparge? - Dă-i! - Poc!”, „Grindeanu! - Cine doreşte? - Dă-i! - Poc”, „Picu! Cine-l sparge pe Picu? - Poc!”, „PSD, ciuma roşie - Poc!”. Spărgând baloane roşii inscripţionate cu numele celor împotriva cărora strigă de atâtea şi atâtea zile, aşa s-a desfăşurat, duminică după-amiază, protestul gălăţenilor împotriva PSD, a corupţiei şi a hoţiei.

"Galaţi - liber de ciuma roşie!" şi "Vrem depolitizarea CCR!", scria mare pe cele două bannere prinse pe Monumentul Eroilor Revoluţiei. Un alt banner, cu mesajul „Susţinem DNA”, era pregătit în vreme ce gălăţenii care rezistă în stradă pregăteau „terenul” de luptă, întinzând pe jos mai multe bucăţi de folie, în aşteptarea baloanelor care urmau să fie sparte sau personalizate cu mesajul "#rezist".

„Galaţiul este liber de ciuma roşie! Deci ce facem? Eliminăm tot ce este roşu! Pe baloanele colorate altfel decât în roşu vom scrie «#rezist», «ne-am săturat», «nu cedăm». Cred că au fost vreo sută de baloane roşii, iar în total 465, pentru că de atâtea am avut bani. Eu sunt la Galaţi din 31 ianuarie şi am ieşit în fiecare zi. Rezist! Aştept ca toţi hoţii din Guvern să demisioneze, iar dacă nu au pe cine pune în loc, n-au decât să facă angajări cu interviu! Îmi dau seama că nu se poate să cadă guvernul, e adevărat, dar hoţii trebuie duşi la puşcărie şi din Parlament, şi din Guvern, şi de peste tot unde mai sunt, de peste tot”, ne-a declarat una dintre protestatare, Maria Elena Dumitrescu.

N-a scăpat niciunul

Pe rând, baloanele roşii au fost personalizate cu numele PSD şi ale celor pe care manifestanţii îi consideră asociaţi lui în corupţie şi hoţie: Dragnea, Iliescu, Olguţa, Grindeanu, Ponta, Picu, Bacalbaşa, iar apoi sparte fără milă. E drept, unele mai "şmechere" s-au lăsat sparte mai greu, altele au încercat să-şi ia zborul ori s-au infiltrat printre baloanele de alte culori. Dar până la urmă, au sfârşit călcate în picioare.

„Protestăm împotriva guvernului acesta hoţ. Acum baloanele roşii reprezintă PSD! Le călcăm în picioare! Am venit să demonstrăm: fără hoţi în ţara asta. Nu prea mai am aşteptări la cât de nesimţiţi sunt, dar ieşim în continuare. Este viitorul copiilor din ţara asta. Nu pentru noi, că deja suntem trecuţi de o vârstă, nu cred că mai avem şanse să prindem vreun viitor pentru noi”, ne-a spus un protestatar.

După ce au inscripţionat baloanele colorate rămase cu „#rezist”, protestatarii au scandat: „Rezistăm nu cedăm!”, „PSD - ciuma roşie!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Citit 4353 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 18:48

8 comentarii

 • postat de Revoltat, la fel ca voi!
  Luni, 06 Martie 2017 21:19
  89.136.231.***
  Acum este clar! Nu vedem bârna din ochii noștri; vedem paiul din ochii altora. Sau, întotdeauna, hoțul a strigat din toți rărunchii: ,,hoțțțiiii”. Sau: ,,pe corupții noștri îi pupăm în fund; ai voștri sunt corupți”. De fapt, comentariul anterior a fost un test. Ați înghițit momeala. Vă mulțumesc pentru conlucrare!
  0
  3
  Raportează
 • postat de protestar
  Luni, 06 Martie 2017 19:33
  82.78.251.***
  Daca va e dor de primele proteste, nu stati in casa,... Veniti la proteste, ca in oras acum 99% din cei care ieseau stau in casa la caldurica si unii mai au si tupeu sa ii critice pe cei care ies. Ce sa faca sa isi faca copii la xerox si in locul chipului sa il puna pe al vostru ca sa vina si in locul vostru ?
  2
  2
  Raportează
 • postat de anonimul galatean
  Luni, 06 Martie 2017 18:50
  89.136.6.***
  Cati bani va dau cei de la multinationale ca sa inghetati toata iarna in strada.Probabil aveti un bonus, o vacanta in strainatate
  2
  4
  Raportează
 • postat de krtin
  Luni, 06 Martie 2017 18:15
  89.136.3.***
  Au avut vreodata AUTORIZATIE, cei 2-3 galateni carora li se da o atentie, care ies duminica la promenada pe "esplanada prefecturii" ? S-a intrebat cineva daca nu cumva toata mascarada asta infantila nu inseamna deranjarea linistii publice, si, pe cale de consecinta, nu trebuie amendata, pedepsita ?...
  2
  4
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Luni, 06 Martie 2017 16:35
  81.12.149.***
  Bravo si Felicitari!
  Actiunea asta trebuie continuata si mentinuta in stare latenta chiar, pentru ca hotii abia asteapta sa apara momente noi!
  Iar parlamentarii si guvernantii nostri se pricem in a creea "conditii prielnice".
  Deci, toata lumea trebuie sa fie vigilenta pentru ca politrucii (indiferent de la ce partid) sa nu mai fure din tarisoara asta amarata care a mai ramas!!
  5
  5
  Raportează
 • postat de RP Coreea=Theleormann
  Luni, 06 Martie 2017 07:18
  95.77.196.***
  KIM JONG UN si KIM JONG DOI=dracNEA PENTRU NOI
  6
  8
  Raportează
 • postat de rezist
  Duminică, 05 Martie 2017 23:41
  109.98.102.***
  fara critica, dar mi-e dor de primele proteste, astea deja sunt regie, spectacol de Paste, nu cred ca nesimtitii astia din guvern pot fi miscati cu baloane colorate, pica in derizoriu actiunea #rezist
  6
  12
  Raportează
 • postat de Revoltat, la fel ca voi!
  Duminică, 05 Martie 2017 19:18
  89.136.231.***
  La circ, românii se pricep cel mai bine. Cel puțin să fi dus circul până la capăt: pe Udrea cine o sparge? pe Claudia Bogdan cine o sparge? pe procurorul Negulescu cine îl Sparge? pe Boldea cine îl sparge? pe Bica cine o sparge? pe prcurorul ăla care l-a anchetat pe Mencilinovschi, cine îl sparge?Pe tot pedeleul cine îl sparge etc. etc. etc. Aaaaaa...ăștia sunt ai voștri?! Scuzați! Ascundeti-i bine, eventual prin cotloanele peneleului, ale pemepeului, ale Jilavei.
  22
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.