AVERTIZARE | Vor suna alarmele, dar nu trebuie să intrăm în panică

AVERTIZARE | Vor suna alarmele, dar nu trebuie să intrăm în panică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” Galaţi va participa, în perioada 18 – 21 aprilie, la un amplu exerciţiu, desfăşurat de IGSU la nivel naţional. Exerciţiul vizează testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

Astfel, în perioada amintită, în Galaţi, dar şi în alte localităţi din judeţ, va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Simulările vor începe marţi, 18 aprilie a.c., fiind verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii municipiului Galaţi şi cei din anumite localităţi din judeţ vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10,00-15,00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

“Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU””, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.        

Citit 15558 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2017 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.