Alunecările de teren au apărut şi în satul Pleşa
Foto: ISU

Alunecările de teren au apărut şi în satul Pleşa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După satul Izvoarele şi comuna Suceveni, a venit rândul localniclor din satul Pleşa să se confrunte cu alunecările de teren. Conform primelor informaţii, alunecarea de teren, apărută încă de la sfârşitul săptămânii trecute, se manifestă pe o lungime de 50 de metri, o lăţime de 50 de metri şi o adâncime de patru-şapte metri. Se pare că alunecările de teren au apărut după reactivarea unui izvor, reactivare ce a avut loc, cel mai probabil, în urma precipitaţiilor abundente de la finalul lunii aprilie. “La partea inferioară a malului prăbuşit se poate observa că pământul este îmbibat cu apă, deoarece în apropriere este un izvor”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi

Alunecarea de teren este la aproximativ 150 de metri de o casă nelocuită, pe axa principală, şi la o distanţă de aproximativ 30 de metri, pe o axă secundară. „Alunecarea de teren este produsă la o distanţă de 150 metri faţă de construcţiile de locuit, fără a prezenta efecte vizibile precum şi riscuri iminente faţă de construcţiile şi amenajările în cauză”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU.

Autorităţile din Bereşti Meria, comună din care face parte satul Pleşa, vor monitoriza fenomenul şi vor face raportări către ISU Galaţi. În cazul în care alunecările de teren vor pune în pericol casele, autorităţile vor lua măsuri, respectiv, se va decide evacuarea locuitorilor din zona afectată.

Conform sursei citate, localnicii din Izvoarele şi din Suceveni nu mai au, pentru moment, motive de îngrijorare şi asta pentru că terenul s-a stabilizat, iar pământul nu mai înaintează spre case.

Citit 2570 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2017 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.