PERICOL pe străzile din Galaţi! COPII TÂLHĂRIȚI de găşti de minori

PERICOL pe străzile din Galaţi! COPII TÂLHĂRIȚI de găşti de minori
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Mai mulţi părinţi din Galaţi ne-au atras atenţia că, în ultima perioadă, copiii lor ar fi fost agresaţi şi tâlhăriţi pe stradă, în plină zi. Cei indicaţi ca vinovaţi sunt puşti de etnie romă, care acţionează în zone centrale ale oraşului.

Clasicul şi beneficul ieşit afara cu prietenii, joaca într-un parc sau simplul plimbat pe stradă pare să devină o activitate riscantă pentru copiii din Galaţi, vulnerabili în faţa violenţei unor semeni de-ai lor care nu au nicio limită, când vine vorba de propriile nevoi şi interese. Ne-au atras atenţia asupra acestui fapt mai mulţi părinţi din Galaţi, care în ultimele zile au fost în situaţia de victime colaterale, după ce copiii lor ar fi fost atacaţi, pe stradă, de unul, doi, sau mai mulţi adolescenţi puşi pe rău. Unul dintre cazuri s-a petrecut în Ţiglina 1, în zona staţiei de autobuz, în jurul orelor 14,00. Victimă, un copil de 13 ani, care se plimba cu un prieten cu bicicletele.

„Doi tineri de 16-17 ani de etnie romă i-au luat bicicleta fiului meu, aflată lângă el, în timp ce se uita în rucsac, şi au încercat să o ia şi pe a prietenului său, dar era aşezat pe ea, şi probabil, pentru că e foarte înalt şi solid pentru vârsta lui, au renunţat. Un al treilea a fugit după cei doi, spunându-le că se vor întoarce”, ne-a relatat mama băiatului tâlhărit, o gălăţeancă de 41 de ani, care a ne-a solicitat să nu îi dezvăluim identitatea.

Imediat după consumarea furtului, copiii au sunat la 112 şi au mers la Secţia 2 Poliţie, unde au reclamat cele întâmplate. Ulterior, mama băiatului jefuit a făcut şi o plângere, cu speranţa că, dacă furtul nu a putut fi prevenit, măcar hoţii să fie prinşi.

O situaţie similară s-a petrecut, câteva zile mai târziu, în zona Albatros. „Fiul meu era cu alţi doi prieteni, şi un copil rom, cam de 13 ani, a venit şi i-a furat unui copil kendama, şi pe fiul meu l-a bătut uşor pe obraz, spunându-i că se uită cu tupeu. Zilele astea am aflat că, tot în zone centrale, alţi prieteni de-ai lui au fost bătuţi şi li s-a furat mingea”, ne-a atras atenţia părintele unui alt copil.

Nemulţumirea părinţilor este amplificată de faptul că nici în parcuri copiii nu sunt, întotdeauna, în siguranţă. Unii dintre ei au fost agresaţi chiar în locurile amenajate, insuficient păzite din punctul de vedere al adulţilor. „Nu ar fi mai normal să fie măcar parcurile păzite de gardieni, ca să aibă şi copiii ăştia unde se juca? Ştiu că nu este o problemă nouă, am păţit-o şi eu, şi alţi prieteni, am fost agresaţi verbal pe stradă de copii sau adulţi romi, unii au fost chiar agresaţi fizic, îţi este teamă să îi şi priveşti. Şi nu, nu e vorba de discriminare!”, conchide mama copilului căruia i-a fost furată bicicleta.

Problema violenţei la copiii din Galaţi nu este una nouă. Conform statisticilor oficiale, minorii comit infracţiuni cu violenţă pentru a obţine bunuri sau a-şi dovedi superioritatea. În 2016, în topul primelor trei genuri de fapte comise de copii, s-au regăsit două care implică folosirea forţei: tâlhăria şi lovirea.

Citit 26467 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.