Trenul de Fălciu, împins de… călători!

Trenul de Fălciu, împins de… călători!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă s-ar fi defectat în tunelul din apropiere, panica ar fi fost de neevitat *

Cu două vagoane în componenţa sa, fiecare dintre ele prevăzut cu motor, vineri dimineaţă, trenul de persoane 6421, cu plecarea din Staţia CFR Bereşti la ora 8.04, spre Bârlad, Murgeni şi Fălciu, a „murit” pe linie. După vreo 200 de metri parcurşi, dincolo de Podul de Fier, în dreptul locuinţei lui Constantin Coşniţă, i s-au înfrânat roţile, înţepenind acolo.

Încercările mecanicului de a remedia defecţiunea n-au dus la niciun rezultat. Aflat în linie curentă, trebuia urgent făcut ceva pentru a nu da peste cap graficul de circulaţie al trenului Galaţi-Bârlad, de după ora 10.00.

Mobilizaţi de controlorii de bilete, călătorii au coborât, pregătiţi să pună umărul la împingerea garniturii înapoi spre staţia de unde abia plecase. În amestecătură, bărbaţi şi femei, au izbutit să urnească vagoanele din loc, trecându-le de Podul de Fier, depozitul lui Ion Bolea, barieră. Cu ceva viteză prinsă, s-au oprit singure dincolo de macaz, în dreptul Staţiei PECO…

Personalul dinspre Galaţi a fost dirijat la linia a doua.

Motoarele garniturii de Fălciu – amândouă bune. Motorina, suficientă. Numai „aerul” nu mai răspundea la comenzi. Şeful de tren, îngrijorat de călătorii de pe traseu, ce aveau să fie dezamăgiţi – la Tălăşmani, Docăneasa, Griviţa, Zorleni, Horga, Şuletea, Epureni, Murgeni, Rânzeşti.

S-a solicitat, de la Regulatorul CFR Galaţi, locomotivă de intervenţie. După două ore şi zece minute de aşteptare neprevăzută, cu planurile pentru toată ziua compromise, călătorii au urcat în trenul următor. Au fost şi câţiva care au renunţat la călătorie.

Explicaţie foto: Au fost şi călători care n-au răspuns apelurilor şefului de tren: "Eu, mi-a declarat unul dintre aceştia, am plătit biletul ca să fiu dus la Bârlad, nu să fiu pus la împins vagoane"

Citit 2296 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.