Surprize-surprize pentru copii, în Gara CFR Galaţi (FOTO)
Foto: Foto. Marius Prisacariu

Surprize-surprize pentru copii, în Gara CFR Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Spectacolul şi distracţia s-au mutat miercuri, pentru o oră, din sala de teatru în incinta Gării CFR Galaţi, unde circa 200 de copii de la mai multe şcoli din Galaţi au avut parte de o mega surpriză cu ocazia zilei de 1 iunie. Pentru show-ul care a încins eurogara şi-au unit forţele Primăria Galaţi, Poliţia Transporturi, Regionala CFR şi Biblioteca  V.A Urechia.

 

Lucrurile bune ies din idei-fulger şi se pun în practică rapid, fără multă migală. Pare a fi reţeta după care a fost pus ieri, în practică, una dintre cele mai savuroase surprize de care ar fi putut avea parte copiii de ziua lor. Scena, una atipică. Gara CFR Galaţi, transformată într-un spaţiu în care sărbătoriţii zilei de azi au fost invitaţi să urmărească un spectacol de teatru de păpuşi oferit de Trupa de Teatru „Bursucel” din Brăila, care a răspuns prompt invitaţiei Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi pentru această ocazie. Piesa „Asiciuş cel Năzdrăvan” nu a fost decât fundalul distracţiei care a antrenat alte surprize pentru cei mici. Şi asta deoarece, la un moment dat, decorul şi păpuşile au ajuns în sacul unui hoţ rău, care a vrut să le strice distracţia. Urmărirea infractorului, mai întâi de către cei mici şi mai apoi de poliţişti a făcut deliciul publicului, puştii urmărind exaltaţi cum hoţul a fost fugărit şi încătuşat chiar sub ochii lor. Păpuşile au fost recuperate, hoţul arestat, iar ei au putut avea parte fericiţi de finalul piesei de teatru, marcat de o ploaie de baloane colorate, cadou pentru invitaţi.

Şi asta nu a fost tot, pentru că după piesa de teatru, copii au fost purtaţi din lumea poveştilor în cea reală, a eroilor pe care i-au urmărit anihilând infractorul. Poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, prezenţi şi ei la eveniment, le-au adus câteva dintre armele şi dotările pe care le folosesc în munca de zi cu zi, prezentarea fiind pe placul mai cu seamă al băieţeilor fascinaţi de oamenii în uniformă. Şi pentru ca totul că se încheie cu un gust de neuitat, sărbătoriţii au avut parte de cadouri dulci, pregătite de organizatori.

„A fost o acţiune pe care am organizat-o în mai puţin de o săptămână şi la care şi-au adus contribuţia Primăria Galaţi, Regionalele CFR Infrastructură şi Călători şi bineînţeles, Poliţia Transporturi. Am încercat să aducem ceva inedit în această sărbătoare, pe care noi am mai organizat-o şi în alţi ani şi credem că a fost un moment apreciat de toţi copiii prezenţi”, a conchis cms. şef Ştefan Constandache, şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi.

Citit 5694 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Mai 2017 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.