PROVOCAREA pompierilor pentru copiii gălăţeni. Situaţiile de urgenţă au ajuns pe mâna elevilor

PROVOCAREA pompierilor pentru copiii gălăţeni. Situaţiile de urgenţă au ajuns pe mâna elevilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două concursuri derulate în ultimele zile la Galaţi, sub patronajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au pus la treabă 21 de echipe de elevi de gimnaziu şi liceu, care au trebuit să îşi arate priceperea în a gestiona situaţii de criză. O echipă din Ghidigeni şi două din Galaţi au ocupat primele locuri ale clasamentelor.

Cum să trebuie să te comporţi când cineva este într-o situaţie de pericol este o chestiune care se educă şi se perfecţionează cel mai bine prin competiţie, motiv pentru care elevii din Galaţi au fost provocaţi în ultimele zile să arate cât de bine ştiu să sară în ajutor, dacă situaţia o impune. Pompierii au fost cei care i-au provocat la întrecere, punându-le la dispoziţie stadionul "Portul Roşu".

Prima competiţie a adunat la start şapte echipe mixte, dintre care şase de la şcoli generale din Galaţi şi una de la Ghidigeni. Concursul denumit "Prietenii Pompierilor" a avut ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii şi a presupus parcurgere a trei probe: una teoretică, prin rezolvarea unui chestionar, una de îndemânare, care a presupus parcurgerea unei piste cu obstacole, şi o ştafetă de 4x100 metri cu obstacole. Cei mai îndemânatici s-au dovedit a fi "musafirii", respectiv elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Ghidigeni, urmaţi pe podium de echipa Şc. Gimnaziale "Dan Barbilian" şi de cea de la Şc. Gimnazială Nr. 24, ambele din Galaţi. Premiul Fair Play a fost adjudecat de echipa de la Şc. Gimnazială Nr. 29.

Cel de-al doilea concurs, denumit "Cu viaţa mea apăr viaţa", a reunit 14 echipe, nouă de şcoală gimnazială şi cinci de liceu, şi a presupus verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale participanţilor de a acorda prim ajutor medical şi de a gestiona situaţia într-un spaţiu contaminat. După ce au cărat o targă şi s-au târât pe coate, membrii a şase şcoli, toate din Galaţi, au urcat pe podium. La gimnaziu, fruntaşi au fost elevii de la Şcoala Nr. 18, urmaţi de cei de la Şcoala Nr. 10 şi de cei de la Şcoala Nr. 3. La licee, lideri au fost cei de la Colegiul de Industrie Alimentară, urmaţi de echipele de la "Mircea Eliade" şi, respectiv, "Emil Racoviţă".

Sursa foto: ISU Galaţi

Citit 1109 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2017 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.