ACCIDENTE pe bandă într-o intersecţie importantă din Galați, după ce s-au SCHIMBAT regulile de prioritate

ACCIDENTE pe bandă într-o intersecţie importantă din Galați, după ce s-au SCHIMBAT regulile de prioritate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Schimbarea regulilor de circulaţie pe arterele importante din oraş dă naştere unor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale şi victime omeneşti. Cel mai elocvent exemplu, reliefat de două accidente petrecute la indigo, în mai puţin de 24 de ore, îl constituie schimbarea priorităţii în intersecţia străzilor Traian şi Basarabiei, prima căpătând, după reabilitare, statut de arteră principală în raport cu cea de-a doua. Doi conducători auto, obişnuiţi cu vechea regulă şi „furaţi” de semaforul galben intermitent care funcţionează noaptea, au produs accidente, şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi 24 de ore mai târziu.

Dacă primul impact s-a soldat doar cu pagube materiale, după ce un Land Rover şi un BMW s-au ciocnit violent pe fondul neacordării priorității după regula precizată mai sus, cel de-al doilea, înregistrat la câteva minute după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, a avut consecinţe şi asupra a două persoane aflate într-una dintre maşinile implicate. Vinovată de producerea ciocnirii este o şoferiţă din Smârdan, care, circulând pe Basarabiei, nu s-a asigurat pentru a da prioritate maşinilor care treceau pe Traian şi a lovit în plin un autoturism.

„Din primele cercetări a reieşit că, conducătoarea auto nu a respectat semnificaţia indicatorului OPRIRE şi a pătruns în intersecţie, acroşând un autoturism condus de un tânăr de 19 ani. În urma impactului, şoferul celei de-a doua maşini şi o femeie de 51 de ani, pasageră în maşina acestuia, au fost răniţi”, ne-a declarat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pasagera rănită a fost internată în spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa foto: GSDG

Citit 7481 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.