Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
6 comentarii

Începând de joi, 29 iunie, şi până duminică, 2 iulie 2017, Galaţiul va fi în sărbătoare, celebrând Dunărea, fluviul care dă identitate oraşului nostru. Gălăţenii sunt invitaţi, în premieră, la momente cu adevărat speciale: o paradă plină de culoare, muzică, antren şi veselie pe strada Domnească, scurte croaziere pe Dunăre, dar şi un concert de valsuri celebre, care va transforma Piaţa Domnească într-o veritabilă sală de spectacole în aer liber. Un concert de muzică veche aşa cum numai Kalofonis ştie să cânte, o expoziţie de artă plastică, dar şi competiţii de tenis, ciclism „montan” urban şi un cros vor da culoare şi atractivitate Zilelor Dunării 2017. Iată programul complet al manifestărilor.

Joi, 29 iunie

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 29 iunie, la ora 11,00, în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”. Aici va fi vernisată expoziţia de artă plastică „Galaţi – capitala dunăreană a României”, care va putea fi admirată până duminică, 2 iulie, ora 18,00. Tot în cadrul deschiderii „Zilelor Dunării 2017” prof. Maria Magdalena Tuluş va susţine conferinţa „Galaţiul de altădată – Port dunărean – consideraţii istorice”.
Cu aceeaşi ocazie va fi lansată campania „Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii. Sub îndemnul „Lipeşte-te de-o carte”, în spaţiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărţi ce vor fi oferite unor vizitatori.
Un concert susţinut de trupa “Kalofonis” va completa cum nu se poate mai bine deschiderea oficială a Zilelor Dunării 2017.
Tot joi, între orele 16,30 – 22,00 vor fi organizate scurte croaziere pe Dunăre pentru minimum 500 de persoane. Organizatorii vor pune la dispoziţie trei nave de capacităţi diferite, şi vor asigura ambianţa muzicală, dar şi o atmosferă inedită cu decoruri pe măsură. Şi asta pentru că pe ţărm, în zona pontonului de îmbarcare, se vor derula mai multe evenimente culturale: un spectacol care va reconstitui atmosfera portului de altădată şi un spectacol de marionete pentru copii. Iar fanfara va marca sosirea şi plecarea navelor de la ţărm. Tot în zona pontonului de îmbarcare va fi amenajat un punct de informare privind eliberarea ticketelor de îmbarcare şi graficul de plecare al navelor.
Şi tot joi, 29 iunie, la ora 17,00, la baza sportivă „Atlas” din strada Stadionului nr. 9, va debuta concursul naţional de tenis “Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă.

Vineri, 30 iunie

Vineri, 30 iunie 2017, în intervalul orar 17,00 – 21,00 se va desfăşura, în premieră, „Summer Parade” - o manifestare plină de voie bună, dinamică, diversă, cât mai viu colorată, dar şi civilizată, la care sunt invitaţi să participe toţi gălăţenii, de la mic la mare! Asociaţii, cluburi, şcoli de muzică şi dans, elevi, studenţi, familii cu bebeluşi, împreună cu prieteni şi animale de companie se vor deplasa în ritmul muzicii, care va fi asigurată de pe platforme mobile. “Summer Parade” va începe la ora 17,00 şi va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) şi se va deplasa până la Grădina Publică. Acolo, în jurul orei 20,00, va fi organizat un flash mob pentru cel puţin 600 de persoane! Fiecare grup va putea prezenta în mişcare sportul sau activităţile recreative pe care le practică.
Îndemnul organizatorilor este cât se poate de mobilizator: „Nu lipsi de la acest eveniment! FII ŞI TU GĂLĂŢEAN!”.

Sâmbătă, 1 iulie

Ziua de sâmbătă va debuta sub semnul sportului, pe Faleza Inferioară. Mai exact, începând cu ora 9,00 se va desfăşura “Crosul Dunării” - concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri peste 14 ani, adulţi, persoane cu dizabilităţi şi animale de companie. Potrivit organizatorilor, distanţele vor fi diferite în funcţie de categoriile de vârste, în competiţii separate pentru femei şi bărbaţi.
Se vor acorda premii şi pentru cel mai tânăr şi pentru cel mai vârsnic participant, dar şi pentru mămicile cu bebeluşi clasate pe primele trei locuri, precum şi pentru primii trei clasaţi însoţiţi de animale de companie. Toţi alergătorii vor primi diplomă de participare la competiţie.
Tot pe 1 iulie, gălăţenii sunt invitaţi la Esplanadele muzicii – Piaţa Domnească. Începând cu ora 19,30 pe esplanada din faţa Hotelului Danube Stars (fost Dunărea) va avea loc un spectacol de gală pentru toţi gălăţenii iubitori de muzică. Potrivit organizatorilor, Piaţa Domnească va deveni o adevărată sală de spectacol în aer liber, care va găzdui trei momente speciale timp de aproape trei ore. „Veţi recunoaşte şi fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi şi mulţi compozitori celebri. Veţi putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat. Nu lipsiţi de la eveniment unic organizat pentru prima dată în Galaţi într-o piaţă publică. Veţi fi cu adevărat gălăţeni dar şi europeni”, subliniază organizatorii. Accesul în Piaţa Domnească, unde vor fi montate peste 350 de scaune, se va face începând cu ora 19,00.

Duminică, 2 iulie

Zilele Dunării 2017 se vor încheia duminică, 2 iulie, cu un concurs de ciclism “montan” urban. Acesta se va desfăşura în Valea Ţiglinei începând cu ora 10,00, şi vor participa amatori dar şi ciclişti legitimaţi.
„Veţi avea surpriza să descoperiţi un sport foarte atractiv”, promit organizatorii. În aceeaşi zi va lua sfârşit şi concursul de tenis pentru seniori.
„Sperăm că suma evenimentelor dar şi fiecare manifestare în parte vor fi un prilej de exprimare, dar şi de satisfacţie pentru mulţi gălăţeni. “Zilele Dunării’’ reprezintă un moment de referinţă pentru comunitatea locală dornică să-şi asume statutul de port deschis – capitala dunăreană a României”, ne-au transmis organizatorii.

Citit 32152 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2017 14:13

6 comentarii

 • postat de george Vineri, 30 Iunie 2017 00:08 Link la comentariu
  0
  2

  Mai vrem curse de agrement.Mulți dezamăgiți.În special copii.Ce zice Primăria?

  Raportează
 • postat de Ciprian Luni, 26 Iunie 2017 15:36 Link la comentariu
  2
  2

  Pentru început pare bună propunerea şi pregătirea. Dar parada de vineri "Summer Parade" cred că ar fi bine să înceapă pe la ora 18,00 având în vedere că multă lume termină serviciul pe la ora 17,00!
  În rest sunt multe lucruri care se pot îmbunătăţi, inclusiv cu includerea unui CARNAVAL şi instituirea Zilelor Galaţiului în această perioadă!

  Raportează
 • postat de Miu Luni, 26 Iunie 2017 10:40 Link la comentariu
  1
  7

  Unde este locul ce se cheama "Valea Tiglinei"? ... ca nici "Piata Domneasca" nu stiu unde este, parca m-am trezit in alt oras, desi stau aici de 50 de ani.

  Raportează
 • postat de Tudor Luni, 26 Iunie 2017 09:45 Link la comentariu
  3
  1

  Expozitia cui ma?? Si cum adica sa tina o expozitie 4 zile? Astia care ne conduc sunt niste ageamii!

  Raportează
 • postat de Ady Luni, 26 Iunie 2017 09:18 Link la comentariu
  1
  8

  Da tichetul pentru croaziera cat costa?

  Raportează
 • postat de florin Luni, 26 Iunie 2017 06:47 Link la comentariu
  4
  8

  Excelent !!!.. la cat mai multe evenimente de acest gen.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.