A treia desţânţărire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea Galaţiului a încercat pentru a treia oară în acest an să scape oraşul de ţânţari. Probabil că aţi remarcat în ultimele două zile avionul utilitar care împrăştia insecticid deasupra oraşului.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, avionul aparţinând SC Fitoplant 2007 SRL a efectuat zece zboruri şi a împrăştiat, pe o suprafaţă de 600 de hectare, 60 de litri de substanţă pusă gratuit la dispoziţie de către Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Insecticidul a fost menit să combată ţânţarii şi omida păroasă.

Ciumacenco nu este mulţumit de rezultatele celor două desţânţăriri anterioare şi vrea să schimbe tactica de anul viitor.

„Anul acesta dezinsecţia nu prea şi-a făcut efectul. La anul vrem să acţionăm în momentul în care insectele sunt în stadiul de larvă. Sunt anumite substanţe care se introduc în subsolurile tehnice, în cursurile de apă din apropierea oraşului şi distrug insectele din perioada incipientă”.

„Ar trebui ca dezinsecţia să se facă în două etape, la începutul anului şi apoi în aprilie-mai când facem stropitul clasic sau aerian. Anul acesta am avut ghinion, s-a lucrat pe multe subsoluri tehnice din cauza ISPA şi au fost probleme cu ţânţarii”, a declarat viceprimarul.

Să sperăm că insecticidul nu va avea efect „energizant” asupra ţânţarilor.

Citit 789 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.