Poluare cu uleiuri uzate pe Dunăre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unei informări a Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi (SGA) din cadrul Direcţiei Apelor Prut, marţi a fost depistată o pată de uleiuri uzate pe Dunăre, în zona Şantierului Naval Galaţi. Autorităţile au intervenit pentru izolarea şi anihilarea petei şi fac cercetări pentru a descoperi poluatorul.

"SGA a depistat o deversare de ulei uzat printr-o conductă, în fluviul Dunarea, în zona Şantierului Naval Galaţi - Port Bazinul Nou. În urma acestui incident, pe suprafaţa apei Dunării au apărut irizaţii intermitente de hidrocarburi. Au fost prelevate probe de apă din zona afectată în vederea efectuării analizelor de laborator şi s-a intervenit împreună cu cei de la Şantierul Naval şi SC Port Bazinul Nou pentru limitarea efectelor poluării", se arată într-un comunicat al SGA, remis presei miercuri.

În acest moment, se mai arată în document, autorităţile încearcă să identifice poluatorul prin inspectarea zonei adiacente sursei de poluare şi se fac controale în reţelele de canalizare ale agenţilor economici din zona respectivă.

Citit 704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.