Părintelui Cudriţescu, adio!

Părintelui Cudriţescu, adio!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi s-a stins din viaţă, la locuinţa sa din Bereşti, preotul Teodor Cudriţescu, stâlp al credinţei, înţeleptul oraşului. 92 de ani.

Născut în Echimăuţi, judeţul Orhei, în Basarabia. Hirotonit în localitatea Puhoi, judeţul Lăpuşna, a trecut, ca atâţia alţi români de dincolo de Prut, prin calvarul celor două refugii, stabilindu-se în dreapta acestui râu despărţitor de neam. La Bereşti, la Biserica Sf. Gheorghe, slujeşte din anul 1956 până la pensionare.

Vestea trecerii sale în lumea de dincolo a întristat oraşul. Localnicii, în primul rând cei din parohia Bereşti-târg, n-au cum să-l uite – părintele Cudriţescu le-a fost duhovnic, fiind alături de ei, la bine şi la greu, ca un neobosit apărător al dreptei credinţe, 49 de ani.

A închis ochii ziua, în lumina limpede a toamnei. I-a pus lumânarea în mână Vasilica Bahu. Joi seara, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost dus la Biserica Sf. Gheorghe. În faţa cortegiului îndoliat, cinci preoţi.

Clopotul, de joi încoace, este tras aproape din oră în oră. Cavoul unde va fi înmormântat părintele avea, ieri, capacul desfăcut… Înăuntru, sicriul preotesei Tatiana Cudriţescu (1922-2007), al lui Adrian, fiul lor (1942-1989), precum şi cele ale părinţilor dispărutului. În biserică, lumânări aprinse, flori tăcute, rostire de rugăciuni.

Cei veniţi să-l vadă pe Teodor Cudriţescu – îndrumaţi să-şi facă semnul crucii şi să sărute Sfânta Evanghelie de pe pieptul său, şi mâna preotului. Privegherea se face neîntrerupt, pe bază de listă.

Înmormântarea, duminică. Sunt aşteptaţi pentru a-l conduce pe Teodor Cudriţescu pe ultimul drum 20 de preoţi. 

Explicaţie foto: Preotul Cudriţescu cu soţia

Citit 1384 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.