Permis de conducere integrat într-o aplicaţie de smartphone

Permis de conducere integrat într-o aplicaţie de smartphone
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce Tesla a înlocuit cardul de acces auto cu smartphone-ul, autoritățile dintr-o țară supertehnologizată plănuiesc să elimine obligativitatea deținerii unui permis de conducere în formă fizică, posesorii putând face dovada deținerii acestuia folosind smartphone-ul.

Pentru mulți, mai important chiar și decât buletinul, smartphone-ul tinde să devină un accesoriu cu rol universal, capabil să înlocuiască tot ce se găsește de obicei în portofel.

Comunicare în formă audio și video, acces la internet, plăți în format electronic, cheie pentru locuință și autoturism, înlocuitor pentru permisul auto și în cele din urmă, pentru cartea de identitate. Smartphone-ul nu mai este de mult doar un accesoriu opțional, lipsa sau pierderea acestuia punând în reală dificultate orice locuitor al unui așezământ urban.

Pentru început, în Coreea de Sud, operatorii de telefonie mobilă SK Telecom, KT și LG Uplus s-au alăturat companiei de autentificare ATON pentru a integra permisul de conducere digital în aplicația de mobil PASS, care este deja folosită pentru verificarea plăților mobile. Agreată și de Agenția Națională de Poliție Coreeană (KNPA), PASS devine astfel o veritabilă carte de identitate digitală.

Începând cu luna iulie a acestui an, sud-coreenii vor putea folosi aplicația pentru păstrarea dovezii pentru permis de conducere în format digital și chiar reînnoirea acestuia, în ​​timp, forma digitală a actelor devenind normă.

Între timp, utilizatorii pot opta pentru înregistrarea detaliilor despre permisul de conducere în aplicație, acesta urmând a fi recunoscută ca o licență digitală, conținând toate datele relevante plus fotografia utilizatorului, un cod QR și cod de bare care nu trebuie decât scanate în timpul verificărilor de rutină.

Funcțiile de securitate includ tehnologia de prevenire a captării ecranului, un strat de animație în mișcare constantă și resetări de cod. Utilizatorii vor putea utiliza un singur smartphone atunci când se înregistrează pentru serviciu, iar tehnologia blockchain va ajuta la protejarea datelor sensibile.

Sursa: go4it.ro

Citit 32473 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.