”La ziar am venit să mă bucur pentru toate reuşitele mele”

”La ziar am venit să mă bucur pentru toate reuşitele mele”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cea mai caldă voce a Galaţiului, Maria Magdalena Dănăilă, vă dă întâlnire miercuri, 11 decembrie, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, la spectacolul aniversar "Prietenii Vieţii libere".

"Îi aştept pe gălăţeni la o seară ca între prieteni. Spectatorii, interpreţii, toţi suntem prietenii "Vieţii libere". Ne vom încălzi sufletele cu colinde şi câteva melodii frumoase. Le vom ura "La mulţi ani!" prietenilor de la "Viaţa liberă". Pentru că asta sunt ei, prietenii oraşului. Dar şi prietenii mei, pentru că aici am venit cu drag să mă bucur pentru toate reuşitele mele", spune Maria Magdalena Dănăilă.

Actriță și cantautoare, a câștigat şapte trofee în festivaluri naționale de muzică folk, printre care "Toamna sibiană", "Chitara de argint" Reghin sau "Festivalul castanilor" de la Ploiești. A reprezentat cu mândrie folkul în festivaluri în care folkiștii erau respinși la preselecție fără drept de apel - Mamaia, Eurovision, în 2004 câștigând chiar Premiul Special de Excelență artistică "Ion Voicu", înmânat de președintele juriului festivalului, Mădălin Voicu.

În 2008, a absolvit Facultatea de Arte de la Galați, secția actorie, iar în 2015 a absolvit Masterul Internațional de Teatru Muzical, realizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați în colaborare cu Academia

Centrală de Dramă din Beijing. După absolvirea masterului, a predat la Beijing engleză şi actorie, pentru că statul chinez nu acordă viză actorilor și cântăreților.

Acolo a susţinut recitaluri folk cu diferite ocazii, la Euro Street din Beijing, unde a reprezentat România, interpretând "Mocirița cu trifoi", acompaniată la nai de artistul Gabriel Pleșca. În 2018 a revenit în țară, căutând soluții pentru a-și împărți activitatea artistică între București și Beijing.

Are în pregătire un album la Electrecord: "Am participat la o emisiune realizată de Electrecord şi cineva de acolo s-a arătat foarte interesat de muzica pe care o fac. Dar dorește să propunem publicului o reinventare a mea, doua piese la alegere, reorchestrate, difuzate pe toate posturile de radio, apoi invitații la emisiuni, interviuri şi un întreg pachet promoţional care să poate ridica albumul la fileu, astfel încât, la iesirea pe piaţă să aibă vânzările pe care le merită. Pentru acest pachet promoţional îmi sunt necesari nişte bănuţi, pe care sper să-i găsesc prin sponsorizare", povesteşte Maria Magdalena Dănăilă.

CITEȘTE ȘI: Ocolul ziarului în 30 de ani

Citit 2206 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 01:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.