O italiancă a venit să salveze vieţi la Galaţi

O italiancă a venit să salveze vieţi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Are 21 de ani, este frumoasă şi cu o dorinţă arzătoare să se facă utilă societăţii. Aşa se poate rezuma povestea uneia dintre voluntarele SMURD Galaţi. Originară din Italia, fata este studentă la Facultatea de Medicină din Galaţi şi vrea să rămână aici, pe meleagurile pe care s-a născut mama ei.

Se numeşte Valeria D’Attorre, este de origine din Vico Equense, un orăşel de pe litoralul napoletan, şi a venit la Galaţi pentru a studia medicina. S-a îndrăgostit iremediabil de plaiurile gălăţene, aici fiind născută mama ei, şi a decis că vrea să rămână.

"Am venit să mă înscriu la facultate. Mama mea s-a întors în România, după mai bine de 30 de ani, ca să mă pot înscrie eu la facultate. Am ales România pentru că îmi oferă mai multe oportunităţi. Mama s-a întors acasă, în Italia, iar eu am rămas aici. M-am îndrăgostit de aceste locuri şi chiar nu mai vreau să plec. În Italia voi mai merge doar în vacanţe", ne-a spus tânăra voluntară.

Pasionată de medicină, Valeria vrea să ajute comunitatea şi să salveze vieţi. Destinul i-a fost favorabil, aşa că a aflat, la foarte puţin timp după sosirea în România, despre programul derulat de ISU Galaţi, "Voluntar din pasiune". Nu a stat pe gânduri şi s-a înscris imediat la cursuri. Le-a absolvit şi acum participă, alături de angajaţii SMURD, dar şi de alte persoane care fac voluntariat, la misiuni de salvare. Asta, mărturiseşte fata, i-a schimbat viaţa.

"Îmi place foarte mult ceea ce fac. Am învăţat foarte multe şi mi-am dat seama că asta îmi doresc. Să ajut comunitatea şi să salvez vieţi. Am terminat primul an de Medicină şi vreau să devin medic de urgenţă. Voluntariatul la SMURD m-a făcut să mă decid că vreau să devin pompier cu acte în regulă. M-am înscris deja la Şcoala de Pompieri de la Boldești", ne-a spus Valeria.

Tânăra este foarte apreciată de ceilalţi colegi, la fel cum, de altfel, sunt apreciaţi toţi voluntarii care îşi dedică timpul lor liber comunităţii.

Valeria D’Attorre este un exemplu de voinţă şi de dăruire care ar trebui urmat şi de studenţii români. Deşi este la vârsta la care distracţia este foarte importantă, Valeria îşi refuză de multe ori prietenii atunci când o invită în oraş, pentru că fie este de tură pe maşina SMURD, fie învaţă la matematică sau se antrenează pentru admiterea la Şcoala de Pompieri.

Valeria nu este singura voluntară de la ISU Galaţi. "De la debutul programului "Salvator din pasiune" şi până în prezent, la nivelul unităţii noastre s-au înscris 113 voluntari, care au parcurs diferite forme de pregătire, teoretică şi practică, în urma cărora au dobândit cunoştinţele necesare pentru a desfăşura activităţi specifice în cadrul subunităţilor de intervenţie. Voluntarii participă efectiv, alături de salvatorii profesionişti, la intervenţii pentru situaţii de urgenţă",  ne-a explicat mr. Gheorghe Ichim, de la ISU Galaţi.

Citit 29299 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.