Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
3 comentarii

15 mai 2011 este o dată întipărită pe vecie în memoria şi sufletele gălăţenilor pasionaţi de sport şi nu numai. Au trecut nouă ani de la seara de poveste în care Oţelul Galaţi a devenit campioana României, moment pe care am ales să-l retrăim printr-un dialog telefonic cu Sergiu Costin, căpitanul echipei care a generat cea mai mare sărbătoare populară din istoria Galaţiului.

- Galaţiul salută campionul! Ce mai faci, căpitane?
- Ohoo, mă bucur tare să te aud, te salut cu drag. Ce să fac, prin Bistriţa, îmi duc veacul meu pe aici.

- Mai joci? Parcă erai prin Liga a IV-a…
- Joc pe sintetic, joc şi în Liga a IV-a, joc peste tot. Sunt şi la grupe de copii, de toate fac.

- Te-ai apucat de antrenorat, înţeleg bine?
- Nu, e cam mult spus. Îl ajut pe fostul meu antrenor şi merg o dată pe săptămână la două grupe de copii mici, de plăcere. Este vorba de antrenorul care ne-a format pe noi, Sava Constantin, primul meu antrenor, cu care am ieşit vicecampioni naţionali atunci.

- Ce sentimente te încearcă în momente din acestea, la aniversările marelui triumf? La ce te gândeşti privind în urmă?
- Mă întâlnesc des cu imagini de atunci, pe Facebook şi pe grupul nostru. Cei de atunci, colegii de la Galaţi, ne-am făcut un grup pe whatsapp, unde mai punem filmuleţe, mai povestim, râdem împreună, e foarte fain. Vorbim destul de des despre clipele astea, ne amintim cu mare drag.

- Branko (n.r. - portarul Branko Grahovac) spunea că pe acel grup pregătiţi pentru la anul reîntâlnirea de zece ani…
- Ar fi frumos să ne iasă organizarea, fiecare am face orice efort este nevoie pentru a ajunge, pentru a ne revedea. Privind în urmă... în momentul acela parcă nu realizam ce se întâmplă, parcă nu conştientizam. Acum, este ca şi vinul, cu fiecare an ce trece trăirea este mai intensă, mai frumoasă. Aceste amintiri, acea mare realizare, mă urmăresc de fapt zi de zi, plăcut. Când mă întâlnesc cu cineva prin oraş sau fac vreo nouă cunoştinţă, toţi au printre primele reacţii cam acelaşi lucru, "aaa, eşti campionul de la Galaţi", iar asta îmi dă o stare de bine, de împlinire. Momente unice, clar, pentru fiecare dintre noi a fost cea mai frumoasă perioadă din carieră, chiar din viaţă.

- Pentru acest 15 mai ai şampania pregătită?
- Cred că am să stau mult pe Facebook, să revăd şi să retrăiesc acele clipe, ca şi pe grupul nostru, împreună cu colegii. E luna mea preferată din an, pe 10 este ziua mamei mele, iar pe 15 a noastră. 15 mai este pentru mine cam la fel ca aniversarea zilei de naştere, atât de mândri suntem de ziua asta!

- Te-aş ruga să te adresezi şi celor care în acea seară au umplut stadionul şi apoi străzile oraşului…
- Respectul meu este infinit pentru aceşti oameni. Revăzând pozele cu triumful sărbătorit împreună pe teren la finalul meciului şi cele cu autocarul înconjurat de mii de suporteri, mă gândesc mereu câtă bucurie am putut aduce nouă şi lumii din Galaţi ce a fost lângă noi. Sunt tare mândru că am putut face fericit acest oraş. Gălăţenii sunt în inima mea pentru tot restul vieţii, aşa că mereu sunt nerăbdător când se pune problema revenirii în Galaţi. Când am venit acum doi ani la meciul demonstrativ de atunci, am regăsit aceeaşi oameni calzi, reîntâlnirea cu suporterii a fost ca o gură de oxigen pentru mine, atât de bine mi-a tihnit şi nu o spun din complezenţă. Să fie şi de acum încolo alături de echipă indiferent ce se va întâmpla şi sunt convins că aşa va fi.

Citit 9880 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:20

3 comentarii

 • postat de gheorghe Vineri, 15 Mai 2020 12:21 209.121.229.*** Link la comentariu
  0
  3

  In Vancouver, Canada era "pe la pranz".
  Nu ne-am dus la Biserica.
  Am invitat alti galateni sa privim impreuna.
  NE-ATI FACUT FERICITI!
  Am strigat se bucurie, am plans, ne-am imbratisat, ne-am pupat!!!
  O data la 100 de ani este suficient - nu intereseaza numarul de victorii totale ci bucuria spectacolului, daruirii, seriozitatii, muncii increzatoare si speranta de a fi si de a darui bucurie celor care te sustin.
  Multumesc jucatorilor, tehnicienilor, lucratorilor si managerilor de la club si stadion dar si autoritatilor care au ajutat la implinirea acestei mari bucurii - Galatiul a dat Campioana Romaniei!!!... si va doresc numai bine!

  Raportează
 • postat de ss Vineri, 15 Mai 2020 12:02 5.13.243.*** Link la comentariu
  0
  6

  Multumim campionule, ati fost magnifici, reprezentati pt Galati ce reprezinta Steaua '86 pt intreaga tara! Varful absolut!

  Raportează
 • postat de un galatean Vineri, 15 Mai 2020 08:57 5.12.151.*** Link la comentariu
  3
  21

  Inca o data, multumesc echipei de atunci (jucatori, antrenori, conducator) pentru minunea pe care au realizat-o. A fost ziua in care am vazut si simtit ce inseamna sa fii campion, sa fii fanul unei campioane. Nu stiu cum a fost la victoria cu Juventus, eram mic atunci, insa victoria din 15 mai 2011 cred ca poate rivaliza cu acea victorie contra lui Juventus. Golul lui Pena a fost un gol pentru un campionat. Am trait la maxima intensitate tot meciul, insa mai ales minutele de dupa golul lui Pena.
  Este un titlu care a venit dupa un inceput slab de sezon, un titlu la care nimeni nu se gandea. Sper sa mai retraim o data acele momente. Acum pare departe, chiar imposibil, suntem in Liga 3, insa viata ne rezerva surprize mereu.
  Forza OTELUL!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.