Mai puţine accidente rutiere grave

Mai puţine accidente rutiere grave
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În anul 2021, trendul dinamicii accidentelor rutiere grave este descrescător, comparativ cu anul anterior, înregistrându-se cu 10 la sută mai puține astfel de accidente. Principalele cauze ale accidentelor au fost: viteza, neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor și depășirea neregulamentară. În perioada analizată, polițiștii rutieri au constatat 500 de infracțiuni, au aplicat 37.732 de sancțiuni contravenționale și au reținut, în vederea suspendării, 4.394 de premise și 1.909 certificate de înmatriculare.

Evoluția dinamică și complexă a situației operative pe linie de siguranță rutieră, precum și cerințele legitime ale cetățenilor privind sporirea siguranței cu ocazia deplasării pe drumurile publice au impus identificarea de noi căi și mijloace pentru creșterea capacității de acțiune a efectivelor de poliție rutieră din județul Galați.

Principalul scop a fost asigurarea prezenței agenților de circulație în punctele de risc ridicat de accident și la orele cu trafic intens, atât în interiorul localităților, cât și în afara acestora, inclusiv executarea de acțiuni cu efective mărite, atât cu forțe proprii, cât și în cooperare cu alte formațiuni de poliție.

Citit 1654 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.