Poveşti de succes ale gălăţencelor: Gabriela Chiriac, de la client, la antreprenoare în coaching

Poveşti de succes ale gălăţencelor: Gabriela Chiriac, de la client, la antreprenoare în coaching
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Femeile merită să fie apreciate în fiecare zi din an, însă 8 Martie este ziua care ne amintește cât de mult trebuie să le apreciem, atât individual, cât şi la nivel de societate.

Astfel, până la finele acestei luni, ”Viața liberă” a hotărât să sărbătorească și totodată să motiveze femeile cu câteva povești ale unor gălățence care, prin muncă și devotament, au reușit să devină adevărate antreprenoare de succes. O astfel de femeie este Gabriela Chiriac, o profesionistă care a reușit să-și transforme pasiunea în business și să treacă de la statutul de client de coaching la antreprenorul unei afaceri în acest domeniu. Gabriela Chiriac încurajează atât femeile, cât și bărbații, să își urmeze pasiunile și să facă performanță în domeniile pe care le iubesc, ghidându-se după principiul citatului său preferat din Mahatma Gandhi: ”Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci”. 

 

- Cum ați descoperit pasiunea pentru coaching?

- Sunt antreprenor din 1992. Inițial, am fost salariată, apoi am activat într-un business în construcții, însă în 2010 am renunțat, pentru a-mi găsi o nouă direcție. Am început prin a mă antrena cu un coach, cu Iulian Lungu, care a văzut în mine potențialul și m-a îndrumat să fac și școala de coaching. Inițial, am fost client de coaching, după care am urmat cursurile din cadrul facultății Noble Manhattan Coaching, una dintre cele mai bune facultăți din lume, și, ulterior, am început să practic.

 

- Cum a fost drumul parcurs pentru a clădi o afacere în acest domeniu?

- Drumul nu a fost ușor și nu este ușor nici acum, pentru că îmi construiesc afacerea în continuare. Activitatea de coaching este principală, dar folosesc și alte instrumente pentru a motiva oamenii. Consider că am o misiune, aceea de a susține oamenii să devină performerii vieții lor personale, dar și profesionale, mai exact să-și descopere muzica dansului din inimi. Ce înseamnă asta? Îi ajut să își găsească misiunea, parteneriatele, ritmul în care să lucreze încât să fie un echilibru între viața profesională și cea personală.

 

- Ați pomenit de echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Dumneavoastră cum reușiți să vă împărțiți între viața de familie și provocările profesionale?

- La un moment dat, trebuie să înțelegem că aceste aspecte se întrepătrund foarte bine și ar fi bine le oferim prioritate atunci când este momentul lor. Trebuie timp și pentru a dezvolta business-ul, timp petrecut cu clienții, dar îmi fac timp și pentru viața personală, activități pentru mine personal, cu prietenii, cu rudele. Chiar am un calendar pentru asta, dar sunt foarte flexibilă și consider că această perioadă este despre flexibilitate și creativitate.

  

- În orice profesie care presupune un contact constant cu oamenii, transferul emoțional între cei doi parteneri de dialog este o realitate. Cum reușiți să manageriați acest aspect?

- Orice om care lucrează cu oamenii, mai ales un coach, are nevoie de pregătire și de lucru cu propria persoană în mod constant. Eu lucrez cu mine continuu, am și eu la rândul meu un coach, merg la cursuri aproape zilnic sau am o ședință. Cu cât ești tu mai echilibrat ca antrenor, cu atât poți să-ți susții mai bine clientul, pentru că nu-ți poți ajuta clientul dacă tu ești dezechilibrat. Îmi iau timp înainte de ședință, mă străduiesc să dau toate temele pe care le am deoparte, îmi las mintea cât mai liberă, după care lucrez cu clientul, sunt acolo și la final încerc să dau deoparte tot ce am auzit, pentru că există o confidențialitate între client și coach, și nu sunt temele mele, sunt ale clientului. Există o pregătire înainte, dar și ceva după.

- Care este cel mai nou proiect în care v-aţi implicat?

- Sunt foarte mândră de o nouă inițiativă în susținerea mediului de afaceri gălățean. Împreună cu partenera mea, Ana Maria Savin, de la Hotel Bordeaux, am adus Clubul de business «Bizz Club» în Galați, cu ajutorul căruia susținem antreprenorii gălățeni care vor să crească și să se dezvolte și suntem foarte mândre, pentru că avem printre noi atât femei, cât și bărbați.

Citit 6455 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2023 13:56

1 comentariu

  • postat de Cambridge University
    Marți, 07 Martie 2023 21:23
    140.228.57.***
    Una din cele mai bune facultati din lume? :))))))) curios
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.