Cafeaua, remediu împotriva cancerului de piele

Cafeaua, remediu împotriva cancerului de piele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumul regulat de cafea reduce riscul de apariţie a unui tip de cancer al pielii, afirmă autorii unui studiu, care acreditează ideea că această băutură posedă într-adevăr proprietăţi anticanceroase.

Potrivit unor studii anterioare, cafeaua contribuie şi la scăderea riscului de tumori canceroase la prostată şi la nivelul colului uterin.

În plus, potrivit studiului publicat în Statele Unite, femeile care beau mai mult de trei ceşti de cafea pe zi beneficiază de o scădere a riscului de apariţie a bazaliomului (carcinom bazocelular) cu 20 la sută, comparativ cu femeile care consumă puţină cafea sau chiar deloc.

Pentru bărbaţi - care par să beneficieze mai puţin de acest efect protector, din motive deocamdată necunoscute - consumul a cel puţin trei ceşti de cafea pe zi reduce riscul de cancer al pielii cu cel puţin 9 la sută.

Potrivit acestui studiu, prezentat cu ocazia unei conferinţe ce a fost organizată de American Association for Cancer Research, în oraşul american Boston, cu cât consumul de cafea este mai mare, cu atât riscul de apariţie a bazaliomului este mai mic. Autorii studiului s-au declarat ei înşişi surprinşi de aceste rezultate.

Conform studiului "consumul de cafea - nu cea decofeinizată - ar putea fi o opţiune importantă pentru a ajuta prevenirea cancerului de piele", care este adeseori vindecabil şi reprezintă tipul de cancer cel mai des întâlnit, afirmă unul dintre autorii studiului, Fengju Song.

Citit 8982 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.