UPDATE. Detalii şocante în cazul bărbatului UCIS la oficiul poştal | L-a înjunghiat de 20 de ori şi apoi i-a dat foc
Foto: Marius Negri

UPDATE. Detalii şocante în cazul bărbatului UCIS la oficiul poştal | L-a înjunghiat de 20 de ori şi apoi i-a dat foc
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE | Detalii şocante ies la iveală în cazul bărbatului fără adăpost ucis cu cruzime într-un vechi oficiu poştal din Galaţi. Poliţiştii gălăţeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au reuşit să îl identifice pe cel care l-a înjunghiat şi incendiat pe bărbatul de 46 de ani. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, Valentin Budescu, din localitatea Vârlezi, care trăia pe străzi. După ce a fost identificat, tânărul  a fost dus la audieri, unde şi-a recunoscut oribila faptă.

Astfel, anchetatorii au reuşit să stabilească cum s-au întâmplat lucrurile în vechiul oficiu poştal. "Un apel la numărul de urgenţă 112 a sesizat izbucnirea unui incendiu în clădirea dezafectată a unui fost oficiu poştal, de pe strada Lebedei. După stingerea incendiului, pompierii au constatat că pe podeaua uneia dintre încăperile imobilului se afla corpul neînsufleţit al unei persoane de sex masculin. A fost sesizată poliţia şi la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti ai Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au constatat că victima era parţial carbonizată şi nu avea asupra sa documente de identitate", ne-a explicat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Mai mult, anchetatorii au constatat că pe trupul bărbatului erau mai multe lovituri, motiv pentru care au deschis un dosar penal "in rem", sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.  "În urma examinării medico-legale, a rezultat că moartea bărbatului a fost violentă, existând suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor. În cauză a fost întocmit dosar penal, investigaţiile şi cercetările conducând la identificarea atât a victimei, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Galaţi, persoană fără adăpost, cât şi a prezumtivului agresor, un tânăr de 26 de ani, de asemenea persoană fără adăpost", a mai adăugat Gabriela Costin.

Furtul de cablu, mobilul crimei

Raportul medico-legal preliminar a arătat faptul că bărbatul de 46 de ani a fost înjunghiat de cel puţin 20 de ori, iar apoi a fost incendiat. "Moartea victimei, conform concluziilor medico-legale preliminare, a fost violetă, datorată şocului hemoragic, pe corpul victimei  fiind identificate nu mai puţin de 20 de  lovituri de cuţit", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Valentin Budescu a încercat să îşi ascundă fapta, incendiind trupul bărbatului de 46 de ani. Se pare că acesta era încă în viaţă atunci când a fost incendiat, motiv pentru care încadrarea juridică a faptei va putea fi schimbată în omor cu cruzime, tânărul de 26 de ani riscând să stea toată viaţa după gratii.

Anchetatorii au reuşit să stabilească şi mobilul crimei. "Potrivit declaraţiei date de inculpat, conflictul ar fi pornit de la o cantitate de cablu de cupru, pe care inculpatul susţine că victima i-ar fi sustras-o", ne-a explicat procurorul Liliana Istrate.

Valentin Budescu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior magistraţii emiţând pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(Teodora Miron)


UPDATE. Bărbat ARS şi ÎNJUNGHIAT cu sadism, într-un cartier din Galați | Procurorii gălăţeni au reuşit să identifice suspectul în cazul bărbatului înjunghiat şi incendiat. În urma audierilor, anchetatorii au emis şi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 26 de ani, Valentin Budescu, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Se pare că acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor. Tânărul urmează să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Conform anchetatorilor, bărbatul fără adăpost găsit mort în vechiul oficiu poştal din Micro 16 a decedat din cauza unui şoc hemoragic, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori.

(Teodora Miron)


Scene terifiante s-au petrecut, într-o noapte de la finele săptămânii trecute, victimă fiind un bărbat fără adăpost. Pe cadavrul acestuia, medicii au găsit răni de cuţit şi arsuri grave, semn că a fost incendiat. Anchetatorii nu au, deocamdată, un cerc de suspecţi.

În noaptea de 3 februarie, clădirea în care a funcţionat Oficiul Poştal din Ţiglina III, vizavi de Liceul Auto, în prezent părăsită şi plină de gunoaie, a fost scena unei noi crime care a avut ca victimă o persoană fără adăpost. Locul este bântuit, potrivit celor care stau în zonă, de tot felul de indivizi fără casă şi este oarecum ferit de ochii lumii, mai ales la ore târzii. Cel puţin intrarea din spate a clădirii, unde s-a petrecut grozăvia, a fost parcă anume aleasă ca loc pentru comiterea unei crime oribile. Victimă, unul dintre "locatari", un bărbat de circa 50 de ani, despre care medicii şi poliţiştii au aflat, în urma unui apel la 112, dat de o persoană alertată de fumul care ieşea din zona fostului sediu al poştei.

"Am găsit la faţa locului o persoană de sex bărbătesc, victimă a unei agresiuni şi a unei incendieri. Din păcate, s-a constatat decesul", ne-a declarat, pe scurt, dr. Amalia Morcov, din cadrul SMURD Galaţi.

Moartea suspectă şi evident violentă a bărbatului a intrat în atenţia Poliţiei şi a Parchetului, procurorii deschizând un dosar penal, deocamdată pentru omor. Nimeni nu este cercetat la acest moment, ci doar împrejurările şi cauza certă a morţii, care îi vor ajuta pe anchetatori să stabilească un punct de pornire, pentru a ajunge la posibili suspecţi. Extrem de importante vor fi concluziile medico-legale formulate în urma necropsiei cadavrului.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a fost sesizat cu privire la faptul că într-o clădire dezafectată a fost găsit corpul unui bărbat decedat, care avea urme de înjunghiere şi era ars. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Nu există, la acest moment, un cerc de suspecţi", a precizat procurorul Liliana Istrate, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Uciderea cu sadism a omului fără adăpost nu este prima grozăvie de acest gen petrecută în ultimii ani din Galaţi. În luna octombrie 2016, doi bărbaţi care se adăposteau în zona unei foste unităţi bancare de la "Două Babe" au fost incendiaţi de un individ cu probleme psihice, cu care aveau un conflict. Victimele au murit, pe rând, în spital, din cauza arsurilor foarte grave, iar criminalul, Ştefan Alexandru, acum în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat în primă instanţă la 18 ani de închisoare şi obligare la tratament.

Citit 11950 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2018 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.