Spargerile de locuinţe au luat amploare

Spargerile de locuinţe au luat amploare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Şapte tineri din judeţul Galaţi au fost reţinuţi sub acuzaţia de furt calificat, după ce poliţiştii au stabilit că sunt principalii suspecţi ai mai multor spargeri, comise în localităţile de domiciliu de la începutul acestui an. Prejudiciul totalizat depăşeşte suma de 13.000 de lei.

Forturile din locuinţe şi societăţi comerciale s-au ţinut lanţ în judeţ, în ultimele luni, dovadă stând cele mai recente reţineri pe care poliţiştii le-au făcut în trei comune, unde hoţii au atacat acolo unde au ştiut că pot fura mult şi uşor. Cea mai prolifică a fost o bandă de tineri din Pechea, reţinută în urma a şapte percheziţii domiciliare făcute de poliţişti, ca urmare a unor sesizări prin care se reclamau dispariţia unor sume mari de bani şi a altor bunuri.

"Din cercetări, a reieșit faptul că, în data de 21 februarie 2018, cinci tineri cu vârste între 18 și 25 ani, toți din comuna Pechea, ar fi pătruns, prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces, în sediul unei societăți comerciale din localitate, de unde ar fi sustras o casetă de bani în care se afla suma de aproximativ 6.100 de lei. De asemenea, în noaptea de 20 spre 21 martie 2018, aceştia ar fi pătruns, prin efracţie, într-o locuinţă din Pechea, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, printre care o bicicletă, un televizor, lenjerii de pat şi articole de îmbrăcăminte", explică cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Banii şi bunurile furate au fost recuperate în totalitate.

Hoţi "solitari"

Pe cont propriu au acţionat alţi doi tineri, din Scânteieşti şi Vârlezi, "vizitaţi" de poliţiştii care primiseră sesizări legate de furturi, în intervalul ianuarie-martie 2018.

Primul dintre ei, un tânăr de 25 de ani, a fost pus sub acuzare pentru mai multe furturi pe care le-ar fi comis de la începutul acestui an, în două case din Scânteieşti, ai căror proprietari locuiesc în Galaţi. O parte din bunurile furate au fost găsite la percheziţia pe care poliţiştii i-au făcut-o acasă tânărului. "În perioada ianuarie - februarie 2018, cunoscând că imobilele în cauză nu sunt locuite, persoana bănuită ar fi pătruns, în mai multe rânduri, în interiorul acestora și ar fi sustras bunuri în valoare totală de 5.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50 la sută", explică reprezentantul IPJ Galaţi.

Tot de unul singur ar fi acţionat, se pare, şi un localnic de 27 de ani din Vârlezi, autor al unui singur furt, comis la începutul acestei săptămâni. El ar fi pătruns în locuinţa unui consătean, pe timpul nopţii, şi ar fi furat suma de 1.250 de lei, din care a reuşit să cheltuiască o parte până să fie identificat.

Toţi cei şapte suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Citit 7521 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2018 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.