Recidivist violent, acuzat de CRIMĂ

Recidivist violent, acuzat de CRIMĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Năravul din fire nu are lecuire. Un recidivist cu state vechi în mânuirea cuţitului, care i-au adus în trecut ani grei de puşcărie pentru fapte cu violenţă, a ajuns din nou după gratii, identificat fiind ca autor al unei crime.

Tragedia s-a petrecut zilele trecute, la Tuluceşti, comuna din care este Costel Mârza (37 ani). Recent eliberat din puşcărie, bărbatul a avut o altercaţie cu un tânăr din sat, în vârstă de 24 de ani. Conflictul a degenerat rapid şi Mârza, obişnuit să poarte cuţit şi să îl şi folosească, l-a atacat pe adversarul mai tânăr. O singură lovitură a fost suficientă ca să îi provoace victimei o hemoragie puternică, care i-a adus sfârşitul.

"Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul Mârza Costel a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului o victimă în vârstă de 24 ani, producându-i acesteia insuficienţă acută cardio circulatorie prin hemoragie internă şi externă masivă, consecutiv unei plăgi înţepat-tăiate penetrante în cavitatea abdominală cu interesare renală şi a vaselor sanguine, care au condus la decesul acestuia", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mârza a fost reţinut imediat şi dus în faţa instanţei, care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, faptă care i-ar putea aduce până la 20 de ani de închisoare. Suspectul riscă pedeapsa maximă, mai ales în condiţiile în care, la începutul acestui an, a fost eliberat condiţionat din puşcărie, după ce fusese condamnat, în 2011, la 9 ani şi 6 luni închisoare pentru trei tâlhării în care folosise arma lui preferată, cuţitul. Mai mult, în 2004 mai bifase o condamnare dată de Tribunalul Galaţi, tot pentru o faptă cu violenţă, care îl trimisese câţiva ani după gratii, de unde ieşise de asemenea, graţie liberării condiţionate.

Citit 7691 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.