Două persoane, rănite de şoferi băuţi

Două persoane, rănite de şoferi băuţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consumul de alcool la volan a făcut două victime, în decurs de câteva ore. Doi bărbaţi au fost răniţi în accidente produse pe raza judeţului din cauza unor şoferi aflaţi în stare de ebrietate. Unul dintre vinovaţi a şi fugit de la locul accidentului, dar a fost reţinut ulterior şi are mari şanse să ajungă după gratii. 

Rănirea gravă sau chiar moartea unor persoane nevinovate care cad victime inconştienţei şoferilor care se urcă la volan în stare de ebrietate nu sunt de natură să aprindă becul conştiinţei în mintea celor care cred că pot stăpâni maşina şi situaţia în orice condiţii. În decurs de doar două ore, două evenimente rutiere petrecute pe raza judeţului Galaţi din aceeaşi cauză, respectiv afectarea reflexelor pe fondul consumului de alcool, s-au soldat cu rănirea a două persoane şi multiple probleme cu legea pentru cei responsabili. Cea mai gravă situaţie a avut loc duminică seară, pe DN 24 D, în comuna Drăguşeni, unde un tânăr de 18 ani, aflat în stare de ebrietate, a furat maşina unui consătean şi a plecat la plimbare. În afara localităţii Bursucani, a pierdut controlul volanului şi a acroşat un bătrân de 79 de ani, care mergea regulamentar pe marginea drumului. Imediat după ce a provocat nenorocirea, tânărul a fugit de la locul accidentului, fiind mai apoi depistat de poliţiştii sesizaţi pe 112. "În urma verificărilor, aceştia au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului, rezultatul etilotestului fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Şoferul fără permis şi băut este cercetat penal pentru aceste două "nereguli", la care se adaugă vătămarea corporală din culpă şi fuga de la locul accidentului. El a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Beţivul şi fazanul

Un alt accident, la care şi-a adus aportul şi o înaripată apărută brusc pe carosabilul DJ 242B, a avut loc la Bereşti-Meria, unde un şofer de 55 de ani a făcut o manevră bruscă pentru a evita impactul cu un fazan. Şoferul a frânat ferm când a observat pasărea, manevră care s-a dovedit neinspirată. Maşina s-a răsturnat în afara carosabilului, un alt bărbat, de 48 de ani, pasager, fiind serios rănit şi transportat la spital. Poliţiştii au stabilit că cel de la volan avea o alcoolemie de 0,46 la mie în aerul expirat, motiv pentru care i-au făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. 

A crescut alarmant numărul beţivilor la volan

Anularea pe viaţă a permisului de conducere, dublată de înăsprirea pedepselor pentru cei prinşi şofând sub influenţa alcoolului, sunt măsuri a căror adoptare pare din ce în ce mai justificată, în condiţiile în care numărul inconştienţilor care periclitează traficul în acest mod creşte exponenţial. La Galaţi, numai în ultimele şapte zile, 24 de persoane, unele dintre ele fără permis de conducere, au fost depistate conducând vehicule în stare de ebrietate. Recordul săptămânii a fost cel al unui bărbat de 50 de ani, pentru care "fiola" a arătat o alcoolemie de 1,59 la mie, iar "sângele", o concentraţie de aproape trei la mie. 14 dintre cei depistaţi în această situaţie au scăpat cu amenzi, însă zece sunt cercetaţi penal, după cum reiese din statistica Poliţei Rutiere Galaţi. O altă "patimă" greu de stârpit este viteza, 612 şoferi gălăţeni picând testul cu radarul, în timp ce 255 au punctat câte o amendă pentru că nu purtau centura de siguranţă. Depăşirea neregulamentară rămâne în topul abaterilor, 29 de conducători auto surprinşi în această situaţie fiind sancţionaţi. Valoarea totală a celor 1.247 de amenzi rutiere date la Galaţi se apropie de 300.000 de lei, 116 şoferi rămânând fără permise. În şapte cazuri, poliţiştii au depistat în trafic persoane care conduceau fără a avea permis, circumstanţă care le-a atras celor în cauză câte un dosar penal. 

Citit 5161 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.