„A dat chitanţă pentru mita luată”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul arhitect şef al Primăriei, Ioan Banaş, s-a judecat luni la Curtea de Apel, unde a cerut să fie pus în libertate. Reamintim că pe 19 iulie acesta a fost la Tribunal, unde a recunoscut toate faptele de corupţie, aşa cum le-a prezentat Direcţia Naţională Anticorupţie. Intenţia sa a fost clar aceea de a obţine o pedeapsă cât mai mică. La acea vreme, avocatul a cerut Tribunalului să disjungă dosarul în ceea ce-l priveşte pe clientul său, care dorea să termine cât mai repede această istorie penală.

Ioan Banaş a fost acuzat de fapte de corupţie, mai exact că a luat bani de la patru clienţi cărora le-a promis să le facă rost de întreaga documentaţie pentru ridicarea unor construcţii. Alături de el în dosar se află şi Luminiţa Micuţă, contabilă, care este acuzată de procurorii gălăţeni ai DNA că a intervenit pentru Banaş la unul dintre martorii denunţători, mai exact pe lângă cel despre care s-a spus că este detectiv particular.

A recunoscut tot pentru că dorea finalul acestui dosar

Banaş a fost arestat pentru că, în libertate fiind, a încălcat obligaţia de a nu lua legătura cu martorii. În iulie, Banaş a recunoscut tot, sperând ca în baza noi legi să beneficieze de scăderea cu o treime a pedepsei ce i s-ar cuveni. Atunci s-a cerut şi disjungerea dosarului, solicitare respinsă de Tribunal.

Ieri avocatul le-a reproşat magistraţilor acestei instanţe mai multe lucruri. Printre acestea s-a numărat atât încetineala de care au dat dovadă judecătorii în motivarea deciziei, aşa încât dosarul a ajuns abia pe 8 august la Curtea de Apel, deşi cauza s-a judecat pe 19 iulie la Tribunal, cât şi faptul că nu au disjuns cauza.

„Clientul meu, în disperare de cauză, a recurs la această prevedere legală, sperând ca lucrurile să meargă mai repede. Cred că este pentru prima dată în istoria faptelor de corupţie când un acuzat a dat chitanţă pentru mita luată. Pentru că dumnealui asta a făcut, a dat chitanţă pentru sumele primite şi nu şi-a îndeplinit acele contracte. El este în vârstă, este şi foarte bolnav şi este ˝plimbat˝ pentru tratament până la Bucureşti şi înapoi”, a spus avocatul în apărarea clientului său.

Citit 1512 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.