Procese în plic

Procese în plic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care vor avea procese civile, la momentul când va intra noul cod de procedură în vigoare, trebuie să ştie că nu vor mai ajunge la instanţă decât în ultima fază, pentru că cea mai mare parte a luptei civile se va desfăşura prin corespondenţă. Facem precizarea că deocamdată nu se ştie când va deveni viabil acest cod.

Preşedintele Judecătoriei, magistratul Diana Oancea (FOTO), ne-a făcut cunoscut faptul că orice solicitare civilă va trebui să fie trimisă cu actele aferente, după care va fi studiată de judecător în ceea ce priveşte îndeplinirea tuturor condiţiilor de legalitate.

Dacă totul este în regulă, cererea însoţită de acte va fi trimisă la pârât, care depune întâmpinarea şi o trimite spre instanţă, de aici totul pleacă spre reclamant, care îşi trimite răspunsul.

După acest lung şir de corespondenţe se fixează un prim termen de judecată, când se vor întâlni toţi participanţii la procesul civil. Acesta va fi momentul când se vor încuviinţa probele şi când, acolo unde este cazul, vor veni experţii.

În faţa magistratului se va spune clar ce se doreşte a fi aflat, toate acestea scutindu-l pe om de drumuri la instanţe, unde de cele mai multe ori nu se întâmplă mare lucru.

Cât despre corespondenţa care va fi purtată cu justiţiabilii, preşedintele Judecătoriei crede că se vor cheltui mult mai puţini bani aşa decât se cheltuie acum. Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla atunci când codul de procedură va intra în vigoare.

Citit 1396 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.