UPDATE Campanie pentru REFERENDUM în mijloacele de transport Transurb | Deciziile Biroului Electoral Judeţean în ”războiul afişelor”
Foto: Iulia Kelt

UPDATE Campanie pentru REFERENDUM în mijloacele de transport Transurb | Deciziile Biroului Electoral Judeţean în ”războiul afişelor”
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE, duminică, 30 septembrie 2018 | Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi a avut de soluţionat, duminică, 30 septembrie 2018, patru sesizări în cazuri privind afişele pentru referendumul din 6-7 octombrie.

Primul dintre acestea a fost cazul afişelor pe care Transurb a permis să fie lipite în interiorul mijloacelor sale de transport. „Au fost două sesizări privitoare la acest caz. Le-am admis pe ambele şi am dispus îndepărtarea afişelor din mijloacele de transport în comun, hotărâre pe care o vom comunica şi celor de la Transurb”, ne-a spus preşedintele BEJ, judecătorul Răzvan Dicu.

„A mai fost o sesizare, făcută de Asociaţia Familie şi Dăruire, în legătură cu vandalizarea afişelor care au fost puse pe panourile special amenajate. Am direcţionat sesizarea către Primărie şi Inspectoratul Poliţiei Judeţene, instituţiile care sunt abilitate să aibă grijă de panouri şi de afişele de pe ele. Şi a mai fost o sesizare care ne semnala că mai multe afişe şi panouri nu respectă legislaţia. Dar, pentru că nu erau precizate exact cazurile respective astfel încât să le putem verifica şi noi, am respins această sesizare”, a mai spus preşedintele BEJ Galaţi.


Transurb retrage afişele pro-familie din autobuze. Campanie pentru REFERENDUM ilegală | Societatea de transport local Transurb SA a anunţat, vineri, 28 septembrie 2018, printr-un comunicat de presă, că a decis să retragă afişele care conţin mesaje electorale privind referendumul care va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie şi care erau lipite pe geamurile autobuzelor şi troleibuzelor.

Foto: Alexandra Teodorescu (Facebook)

Este foarte posibil ca acest demers al Transurb să fi apărut în urma solicitării oficiale adresate, vineri, 28 septembrie, societăţii de către preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi, judecătorul Răzvan Dicu, prin care acesta a cerut să afle dacă există vreun contract încheiat cu vreo asociaţie pentru a face campanie la referendum.  

„Noi am primit astăzi (vineri, 28 septembrie - n.red.) două sesizări, una de la o persoană fizică şi alta de la PNL, prin care ni se semnalau afişele expuse în mijloacele de transport în comun ale Transurb. Am făcut o solicitare prin care întrebăm dacă există vreun contract pe care Transurb l-a încheiat cu vreo asociaţie pentru a face campanie la referendum, dar încă nu am primit răspuns. În principiu, potrivit dispoziţiilor legale, nu au voie să facă şi să permită afişarea, pentru că autobuzele nu sunt mijloace de comunicare în masă. Aşteptăm răspunsul de la Transurb. Am văzut că au dat un comunicat de presă, că retrag afişele. Să vedem ce ne comunică şi nouă. Dacă ei spun că le-au retras, e posibil ca sesizările să rămână fără obiect; dacă nu, să vedem cum le vom soluţiona”, a declarat pentru „Viaţa liberă” preşedintele BEJ Galaţi.

În comunicatul de presă remis redacţiei, Transurb motivează că nu a cunoscut conţinutul afişelor respective. „Societatea Transurb SA și, implicit, conducerea societății nu efectuează campanie pentru referendumul care va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Deoarece conținutul materialului afișat nu a fost cunoscut în detaliu, conducerea societății, prin Directorul General, cere scuze pentru formatul expus în mijloacele de transport în comun. Afișele montate în mijloacele de transport public local care conțin mesaje «pro familie» au fost afișate în urma încheierii unui contract de publicitate, conform prevederilor legale. Menționăm că societatea Transurb SA Galați acordă spre închiriere spațiu publicitar în/pe mijloacele de transport public local de călători conform prevederilor legale, în mod egal și nediscriminatoriu pentru toate categoriile de  solicitanți, în vederea afișării de reclame care nu conțin texte și imagini care contravin normelor legale în vigoare sau care aduc atingere bunelor moravuri.”

 

Citit 7626 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 00:32

29 comentarii

 • postat de Laura Maria
  Duminică, 30 Septembrie 2018 21:37
  79.113.66.***
  Ma ajutati va rog putin, oare exista suport pt sesizari online? Aceeasi situatie la Timisoara si nu gasesc unde as putea face o sesizare. Multumesc tuturor !
  6
  3
  Raportează
 • postat de Afișobolanii
  Duminică, 30 Septembrie 2018 20:24
  89.136.4.***
  Dom'le, dar cu cine a încheiat TRANSURB SA, firmă a Consiliului Local, subvenționată de la buget, contractul de afișaj? Ce-i secretoamnia asta? Eruține să săuneți cu cine, este?
  0
  4
  Raportează
 • postat de drageaHotul
  Duminică, 30 Septembrie 2018 17:20
  5.13.245.***
  cati oameni fara creier pe aici , bai familia a fost si va fi mereu formata dintr-o femeie si un barbat nu ai nevoie de un referendum pentru asta , cei care iubesc altfel o vor face in continuare cu tot cu referendumul lor miza e doar sa arate psd ul ca a propus si ei ceva bun ... dar inutil . psd ciuma rosie
  4
  12
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 30 Septembrie 2018 11:02
  5.13.157.***
  Campania a fost realizata cu acceptul managementului Transurb, societate aflata in subordinea Primariei Galati, institutie a administratiei publice, parte integranta a statului roman care a declarat prin guvernul sau ca nu se implica in campanie.
  Exista un contract scris, semnat si parafat de ambele parti. In acest caz, semnatarii acestuia, din partea Transurb ar trebui demisi. In caz contrar, UAT Galati e complice.
  Campania este o interventie brutala si grosolana in viata privata si o ingradire a drepturilor fundamentale ale individului, iar mesajul transmis, rezultatul unei gandiri inguste si medievale.
  14
  27
  Raportează
 • postat de george
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 23:55
  185.45.177.***
  @cristi, calmeaza-te.
  Ma indoiesc ca ai inteles ideea, sa incerc altfel : "Tara arde si baba se piaptana !". Pricepi?
  Fix asta e problema noastra cea mai mare, pericolul iminent. Hai sa prioritizam putin.
  8
  18
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 17:48
  100.117.28.***
  Citiți ce învață copiii la școală din manualul alternativ pt clasa 3 a "Sa dezlegam tainele textelor literare".
  Vi se pare Normal?
  Pt cei care nu inteleg tinta dialogului dintre fetitza si adult, ii informez ca adultul incearca sa-i explice fetitzei de clasa a 3a cum sta treaba cu Identitatea de Gen.
  Pe scurt, Identitatea de Gen a carei ideologie a fost de curand legalizata si in Romania, spune ca sexul este doar un construct social si nu are legatura cu sexul biologic.
  Adica mai pe romaneste: daca esti barbat, te poti considera femeie chiar daca la exterior si in pantaloni arati ca un barbat si toti cei din jurul tau sunt obligati sa te trateze ca pe o femeie.
  Daca esti femeie, te poti considera ca fiind barbat si toata lumea este obligata sa te trateze ca pe un barbat.
  Deasemenea orice barbat sau femeie poate renunta la genul sexual biologic si sa adopte genul NEUTRU.
  Pt ca in timp ce Romania este scena circului politic interminabil, tarile progresiste europene "evolueaza".
  Iar inventarea de genuri sexuale, altele decat masculin si feminin reprezinta doar una dintre aceste "evolutii".

  "'Cum te cheamă?
  -Laura.
  -De ce nu te cheamă Matei?
  -Pentru că sunt fetiţă.
  -Şi ce dacă eşti fetiţă? Te poate chema Matei.
  -Ce vrei să te faci tu când vei fi mare?
  -Topmodel.
  -Aaa...Deci nu vrei să ai copii.
  -Ba da! Vreau să fiu mamă!
  -Păi de ce? Asta înseamnă să stai la cratiţă şi să faci cumpărături. Mai bine fă-te tată!
  -Păi cum să mă fac tată dacă sunt fetiţă?
  -Şi ce dacă eşti fetiţă? Te poţi face tată! Ce, ţie nu-ţi place fotbalul?''

  Ce înțelegeți din acest text?

  Toti spalatii astia pe creier care asociaza Coalitia pt Familie si acest referendum cerut de 3.000.000 de parinti romani cu politica sau un politician, ar trebui sa se gandeasca ca validarea sau invalidarea referendumului nu afecteaza in vreun fel PSD-ul sau pe Dragnea.
  Insa invalidarea referendumului va deschide larg portile activistilor lgbt care vor introduce in gardinte si scoli manuale si programe de reeducare a copiilor in spiritul ideologiei lgbt si a identatatii de gen.

  Copiii sunt singurii care vor pierde in cazul invalidarii referendumului.
  Isi vor pierde copilaria.
  27
  23
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 17:06
  100.117.28.***
  #Boicot: o strategie de șapte ori perdantă

  Strategia taberei care se opune Referendumului este aceea a boicotului.
  Aparent, această strategie are un punct forte: prin neprezentarea celor care se opun inițiativei cetățenești, Referendumul ar putea să nu se valideze, prin neîntrunirea forumului de 30%.
  Chiar dacă scorul va fi de 100-0 în favoarea celor care susțin legalizarea Căsătoriei între un bărbat și o femeie, tabăra care se opune inițiativei cetățenești va câștiga.
  Să vedem însă dacă strategia boicotului are și puncte slabe:

  a) Opozanții Referendumului spun că și dacă vor pierde cu scorul de 100 – 0, dar Referendumul nu va fi validat, ei vor câștiga.
  Oare?
  Mă fac un pic avocatul diavolului aici și zic: o înfrângere cu 100 – 0, sau cu 99 – 1 ar putea să delegitimeze tema pe termen lung.
  La un astfel de scor, nici un politician nu se va mai atinge de ea câteva decenii de acum înainte – până când „căsătoriile homosexuale” nu vor mai fi o chestiune ideologică de actualitate (ideologia neomarxistă va „progresa” spre apărarea unor noi minorități sau a altor grupuri discriminate).
  Lucrurile ar sta altfel la un scor de 75 – 25; dar, încă o dată, nu vreau să mă fac mai mult decât puțin, foarte puțin avocatul diavolului.

  b) La Referendumul din 18-19 octombrie 2003 – care s-a desfășurat tot în două zile, și unde întrebarea a avut exact aceeași formă precum cea de acum – s-au prezentat la vot 55,7% dintre alegători, adică aproximativ 10 milioane de oameni.
  Iar acela era un Referendum CONSULTATIV inițiat de politicieni, nu de societatea civilă.
  Un Referendum cu niște puncte destul de nepopulare sau peste capetele oamenilor – cum era faptul că gratuitatea învățământului de Stat nu ar mai fi fost garantată în mod necondiționat; iar mandatul președintelui urma să urce la 5 ani.
  Și un Referendum care nu a creat, din câte țin minte, discuții așa de aprinse între toți și toți (Facebook era la un deceniu în viitor).
  Cu atât mai mult eu unul mă aștept la o prezență la vot substanțială la acest Referendum care este al societății civile și care are o puternică temă identitară și legată de valorile fundamentale.

  c) Șansele invalidării Referendumului prin boicot scad, așadar, odată cu decizia desfășurării sale în două zile (la fel ca la Referendumul din 2003), mai ales că cei care boicotează asumat sunt de fapt foarte puțini – cei mai mulți absenți vor fi din zona de populație indiferentă sau neinformată cu privire la organizarea acestui Referendum.

  d) Vorbim despre cea mai mare inițiativă cetățenească din România, de după 1989.
  Și vorbim despre un grass roots numit chiar de detractorii săi „cea mai reușită inițiativă de advocacy creștin din ultiii ani”.
  Inițiativă pe care unii dintre aceia care invocă cel mai frecvent democrația, implicarea cetățenească în viața cetății și funcționarea statului de drept vor acum să o boicoteze.

  e) Mulți dintre cei care susțin această boicotare se laudă chiar că ar fi creștini și că nu ar fi rupți de Biserică; și, în fapt, mulți dintre ei, la fel ca majoritatea românilor, s-au cununat sau se vor cununa la Biserică.
  Chiar în anii celui mai negru comunism, majoritatea membrilor de partid își botezau copiii și se cununau la Biserică. Cum de nu înțeleg acești susținători ai boicotului că cel puțin una dintre mizele acestei inițiative este aceea de a proteja definiția laică a Căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, în paralel cu libertatea noastră, a tuturor, de a păstra și apăra Cununia ca taină sacră? Altfel spus, de a evita posibilitatea ca, în câțiva ani, Biserica să fie pusă în situația de a oficia „cununii” care ar contravine învățăturii sale morale fundamentale – situație în care, de exemplu, vedem că Biserica este deja pusă în Danemarca?
  Boicotarea acestei inițiative cetățenești este în fapt similară cu susținerea căsătoriilor LGBT în România.
  Și este sinonimă, implicit, cu susținerea limitării libertății de expresie, de conștiință și a libertății religioase a majorității – în fapt, a noastră, a tuturor.

  f) În ceea ce privește Căsătoria, cadrul constituțional și european afirmă cu claritate regula că aceasta este definită de către statele naționale potrivit propriilor norme democratice și culturale.
  Inițiativa cetățenească nu limitează și nu suprimă vreunul dintre drepturile existente ale comunității LGBTQ – care se bucură, în continuare, de acces nediscriminatoriu la piața muncii, la servicii de sănătate, de educație, etc.
  Inițiativa nu face decât să apere conținutul și prestigiul instituției Căsătoriei, în conformitate cu valorile acestui popor, susținute de o majoritate a românilor.
  Așadar, vorbim despre o inițiativă soft-conservatoare care întrunește toate condițiile legii.
  Tentativa de a delegitima această inițiativă, de a demoniza oponentul (bigoți, fanatici religioși, pupători de oase), de a-i falsifica argumentele („se instaurează o nouă teocrație”), de a flutura teorii ale conspirației („e o inițiativă prin care Dragnea aruncă un ecran de fum asupra altor probleme”) nu este deloc un semn de deschidere spre dialog și spre liberalism.
  Este, dimpotrivă, o dovadă de iliberalism.
  Or, tactica bigotului este doar încă una dintr-o serie de tactici care au presupus ocolirea confruntării oneste cu oponentul de idei și recurgerea la tot felul de lovituri lipsite de orice fair play.

  g) Acest Referendum creează un precedent în ceea ce privește inițiativele de tip grass roots – iar participarea numeroasă la vot poate să se constituie într-un argument solid pentru alte teme de tip „grass roots” din viitor: tăierea pădurilor, vânzarea resurselor naturale ale țării, construirea autostrăzilor și, de ce nu, interzicerea în funcție a penalilor; inițiativă pentru care USR va avea nevoie și de sprijinul unor largi categorii ale populației care susțin Referendumul pentru Căsătorie.
  Categorii care nu vor fi deloc atrase către inițiativă de această tactică a diabolizării, a etichetărilor și a jignirilor permanente de către susținătorii #farapenali.
  Și nici de boicotarea inițiativei soft-conservatoare a Referendumului pentru clarificarea definiției Căsătoriei în Constituția României.

  Așadar, boicotul minorității care se opune Referendumului NU va fi oricum o strategie eficientă.
  Dar va fi o strategie de șapte ori perdantă, din toate motivele de mai sus.
  18
  11
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 16:50
  86.124.201.***
  “Nu merg la vot deoarece Referendumul e al lui Dragnea”; „susțin (sau nu susțin) căsătoria dintre un bărbat și o femeie, dar nu vreau să profite Dragnea”.

  O logică strâmbă pe care o întâlnim, zilele acestea, pe multe wall-uri, prin rețelele de socializare.

  De ce zic că este o logică strâmbă?
  Deoarece, întâi, Referendumul este un grass roots, o mișcare „pornită de la firul ierbii”.
  Revizuirea a fost declanşată de persoane private în toamna 2015, când preşedinte al PSD şi premier era Victor Ponta, şi a fost înregistrată în Parlament în mai 2016, când premier era Dacian Cioloş.
  Inițiativa a fost susținută de majoritatea partidelor politice aflate în prezent la guvernare, cu excepția USR.
  Unele partide au semnat protocoale cu susținătorii inițiativei – printre acestea se numără PNL.
  Așadar, Referendumul nu este nici al lui Dragnea, nici al lui Tăriceanu; iar abilitatea sau lipsa abilității unui actor politic de a profita politic de pe urma Referendumului nu delegitimează inițiativa pentru clarificarea definiției Căsătoriei între un bărbat și o femeie în Constituția României.

  Dar este o logică strâmbă și dintr-un alt motiv.
  Este strâmbă deoarece aceia care spun că „Referendumul este al lui Dragnea” îl întăresc, în mod involuntar, chiar pe Dragnea.
  Inițiativa a fost numită, chiar de detractorii ei, una dintre cele mai reușite mișcări de advocacy creștin din ultimele decenii. Inițiativa a fost supusă unui tir continuu de fake news-uri și de calomnii și a rezistat, vreme de trei ani – fapt care arată că inițiativa este una extrem de importantă și de relevantă.
  De aceea, dacă „Referendumul e al lui Dragnea”, acest Dragnea capătă, deodată, proporții legendare.
  Trece drept inițiatorul și promotorul uneia dintre temele despre care s-a vorbit și se vorbește extrem de mult, în ultimii ani – chiar dacă nu este nici inițiatorul, nici susținătorul acestei teme: Dragnea a condiționat, în fapt, sprijinul acordat temei de legalizarea unor parteneriate civile homosexualiste.

  Așadar, e simplu: dacă vreți să îl întăriți pe Dragnea, spuneți, în continuare, că Referendumul e al lui Dragnea – și creșteți-l, cu fiecare răspândire a acestui fake news, în ochii navililor.
  Dar dacă nu vreți să-l întăriți pe Dragnea și dacă vreți chiar să cadă Dragnea – nu-l mai asociați cu una dintre cele mai populare teme ale ultimilor ani, temă care întrunește susținerea a peste 90% dintre români.
  Arătați cum, în fapt, Dragnea nu susține tema – a lipsit, de exemplu, de la votul pentru inițiativa cetățenească din Camera Deputaților, el fiind Președintele Camerei Deputaților.
  Și mergeți și votați DA sau NU la Referendum in functie de orientarea sexuala pe care o aveti sau pe care o sustineti.
  16
  17
  Raportează
 • postat de ras-putin
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 14:47
  89.136.231.***
  Cata lipsa de informare si civilizatie . Pe jegurile ciumate psd le inteleg dar noi ca oameni normali ....nu . Deci , sa facem o paranteza , in acest balci de referendum NU este vorba de SEX ci de familie . Adica sunt persoane de acelasi sex care vor sa formeze o familie . Cu obligatii , beneficii , stari sufletesti , etc . Daca aceste familii isi vad de treaba , nu deranjeaza pe nimeni , platesc taxe , ce avem noi impotriva lor sa nu-i lasam sa-si vada de viata lor . Caci oricum nu putem sa ne opunem prin referendum la dormitorul lor , trairile lor . Deci mai pe scurt suntem niste dobitoci care marginalizam o minoritate . In India s-a legalizat casatoria dintre o persoana si un animal . Iar aceasta tara nu duce lipsa de casatorii normale si de urmasi , ba din contra . Cine voteaza contra acum se desfiinteaza ca om si trece in randul primatelor cum vrea hamsterul infractor si popandaii lacomi . Bunule Dumnezeu , iarta acesti inculti spalati pe creer care voteaza in veselie de vreo 30 de ani .
  15
  21
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 14:10
  82.137.11.***
  REFERENDUM pentru care cu cine are voie să doarmă până la Somnul de Veci este valabil pentru toate Județele țării noastre ? Am văzut că după ce dăm 35000 000 de Euroi Oltenasii își schimbă denumirea Județului Olt in Romanați Dar cine le dă voie? Noi din Galați nu putem atașa la REFERENDUM că vrem înapoi toate fabricile care au fost distruse ? Întreb dacă se poate pentru că și noi am dat bani la Bugetul României
  1
  15
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 11:57
  94.109.247.***
  Ba fraților înainte sa Vb aiurea și sa fiți penibili câți dintre voi astia care tot boicotează și vad conspiratii la tot pasul ați citit in ce sens se modifica constituția lucru care e scris și in monitorul oficial?bănuiesc ca nu prea mulți informativa înainte sa Vorbiti,se modifica cuv “soți” adică o sa fie mai pe întelesul tuturor și nu o sa mai fie loc de interpretări...repede va grăbiți sa comentați interesați-vă înainte !!!
  28
  24
  Raportează
 • postat de george
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 10:58
  213.128.190.***
  Se reuseste ceea ce se doreste : divizarea si radicalizarea societatii.
  Cu o astfel de societate dansezi sarba in caruta, i-ai facut pe toti muci si conduci tara razand pe sub mustata , la propriu.
  Eu nu ma duc sa votez. Consider ca votand sustin mafia pesedista.
  17
  29
  Raportează
 • postat de O Cruce , Un Neam si o Tara
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 10:36
  82.137.8.***
  Nu ...transurb a incheiat contract cu sodoma si gomora , pe ei i a fatat ma sa , din doi barbati sau doua femei ...nenorocitilor va vindeti si neamu nu numai mosia dar vai si amar cand o vindeti si pe mama si pe tata ca sodomitii si gomoritii cu foc si pucioasa au fost stersi de pe fata pamantului .
  Faceti precum neamurile depravate care din dinastie erau contra firii si impotriva Creatiei lasata de DUMNEZEU barbat si femeie pentru inmultireaboamenilor pe pamant. .Insa nicio grija vor fi inghititi de ape precum atlantida ...babilonienilor ce mostenire a neamului lasati la copii vostri ciuma si pedeapsa venite de la DUMNEZEU venita pentru " optiunile " voastre contra firii ?
  Si de cand a ajuns sa fie ilegal ADEVARUL ABSOLUT ca m am nascut din mama mea si tatal meu
  dintr o familie creata si lasata de DUMNEZEU prin casatorie intre femeie si barbat ...de cand a ajuns NEAMUL ROMANESC CA SA FIE ILEGAL ?
  NENORICITILOR. NU VA ESTE FRICA
  DE DUMNEZEU SI RUSINE PENTRU CA VA TINE ACEST PAMANT ...
  cand se clatina
  incepeti sa fugiti ca potarnichile in "izmene " si altii ingenunche cu Maica DOMNULUI In pragul usii si MAICA SFANTA PRIN MILA SA OPRESTE prapadul ...dar cand voi il clatinati luptand impotriva CREATIEI LASATA DE DUMNEZEU oare la ce va asteptati
  orbilor si fatarnicilor pe cine mintiti ?
  28
  16
  Raportează
 • postat de atamanu
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 10:35
  82.78.127.***
  Vai de mine si de mine, cata patima patriotic revolutionara, cati "traditionalisti" ofensati... Si de ce ma rog ? Cine se ia de familiile voastre traditionale...Cine nu va lasa sa va bateti "traditional" muierile cand veniti "traditional" de rupti in gura de beti de la carciuma ? Cine se intriga cand "traditional" va violati fica pubera sau dati in cap "traditional" cu toporul batranului tata ? Cine se amesteca atunci cand "traditional" va snopiti fratele pentru te miri ce conflict minor ? Sau cine va schimba canalul, cand "traditional" urmariti zi lumina singurul post tv ce spune "traditional" adevarul, adica Haznaua 3 ? Oamenii sunt "netraditional" de mai multe culori si de mai multe orientari sexuale, indiferent ca voi sunteti sau nu de acord. Este loc pe pamantul asta pentru toata lumea si nimeni nu are dreptul sa arate cu degetul catre altcineva, care nu i-a gresit cu nimic, doar pentru ca nu-i impartaseste opinia sau preferinta...Romania traieste inca in evul mediu. Ev in care prostia, incultura, habotnicia religioasa si politica nu are limite... Din tara asta au plecat milioane de oameni care s-au desteptat acolo unde s-au stabilit. Din pacate, au ramas aici doar rebuturile societatii, cei care "traditional" stau cu mana intinsa la pomeni electorale si nu vad cum se creeaza in jurul lor imperii financiare din hotie, minciuna si prostitutie politica....Si cum "Orice naţiune îşi are conducătorii pe care îi merită" (Joseph de Maistre), "traditionalistii" lui peste prajit si-au gasit repere morale autentice. Un mos concubin cu o fatuca mai tanara decat propriul fiu si un hodorog divortat de cinci ori...Asta da moralitate ! Asta inseamna "traditionalitate" ...
  17
  34
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 09:32
  100.117.28.***
  Pentru ca inca mai exista romani care nu s-au familiarizat inca cu tastatura si cu Google, le ofer răspunsul la întrebarea Referendumului:


  Legea nr. 3/2000 privind desfășurarea în general a referendumurilor (legea cadru), la capitolul Referendumul pentru revizuirea Constituției, precizează, la articolul 7:

  Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?"

  Prin urmare, aceasta este formularea standard impusă de lege pentru întrebarea ce se pune la o revizuire constituțională și e prevăzută ca atare de lege.

  Întrebarea care se va găsi pe buletinul de vot nu conține nici un fel de „portiță secretă” și nu este un „cal troian”. Întrebarea este perfect închisă și foarte precisă.
  Există o singură lege de revizuire a Constituției care este votată de Parlament .
  Acea lege clarifică definiția Căsătoriei între un bărbat și o femeie la art 48, alin. 1 al Constituției.
  Nu există în acest moment alte legi de revizuire avizate de CCR, iar dacă ar exista, acestea ar trebui să treacă, la rândul lor, prin Parlament.

  De ce nu e trecută, totuși, o formulă mai clară pe buletinele de vot?
  La astfel de consultări pot exista uneori revizuiri a câte 50 de articole – așa cum s-a întâmplat în 2003.
  Ar fi imposibil să fie trecute pe buletinul de vot întrebări separate despre fiecare alineat în parte.
  Faptul că de data asta doar un singur articol e supus revizuirii nu schimbă principiul și formula standard.
  Și încă o dată, legea publicată în Monitorul Oficial (pe care o puteți verifica oricând în online) este despre înlocuirea termenului "soți" cu expresia „un bărbat și o femeie" în privința căsătoriei, în cadrul art. 48 alin. 1 din Constituție.

  Câteva precizări suplimentare:

  a) Referendumul acesta este DECIZIONAL pe aprobarea legii – dacă Referendumul este validat, Legea va fi aplicată imediat;

  b) Referendumul din 2009 a fost unul CONSULTATIV, de aceea întrebarea, acolo, a fost formulată altfel;

  c) Întrebarea de acum este identică cu cea de la Referendumul constituțional din 18-19 octombrie 2003, care s-a desfășurat TOT în două zile. Atunci s-au prezentat la vot 55,7% dintre alegători, adică aproximativ 10 milioane de oameni.
  11
  17
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 08:40
  5.13.162.***
  Manastire-intr-un picior ghici primaria ce-i! Referendumul este o teapa... grava:
  1. se voteaza tacit modificarea constitutiei de catre penaly si compania despre care tac toti
  2. se testeaza masa de sclavi votati a partidului ruginiu
  3. se sifoneaza 43 de miloane de E!

  PS: o pasarica mi-a soptit ca se urmareste vânzarea uzinei de apa a orasului din propietatea Arcelor in cea u unuia din sistem???
  19
  36
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 08:19
  89.136.76.***
  Voi sunteti niste postaci PSD-isti. Unde bai e intrebarea pentru familie in acest referendum? E o intrebare cretina despre modificarea constitutiei. Nu mai e vorba de nici o familie spalatilor pe creier. Miza e ca Dragnea pe care voi il pupati in cur sa faca si altre modificari in costitutie cu girul unor idioti ca voi ca el si ai lui sa scape de parnaie.,
  14
  41
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 07:47
  90.95.63.***
  Stau si intreb vazind cohorta de postari ostile acestui referendum decis legal care pune totusi o intrebare fundamentala.Ce va mana dragi postaci in acest demers.Sunteti cumva rodul unei familii formate dintre doi barbati sau doua femei.Sigur ca nu, insa nu asa ca voi sunteti europeni iar ceilalti care se vor duce la referendum si vor spune da sunt desigur niste retrograzi ,inapoiati si ramasi ca niste fosile istorice.Problema este ca toti suntem rodul unei familii formate numai dint/un barbat si o femeie. sau ma rog unei legaturi cu aceleas personaje.Cand prin o minune a stiintei vor apare copii si din legaturi familiale de alta natura atunci cei cate au alta orientare sexuala vor putea cere si ei legalizarea casatoriilor lor.Prevad insa ca in viitor unii vor cere legalizarea casatoriilor intre roboti sau mutanti .Atunci sa va vad dragi postaci insa probabil si voi si urmasii vostri daca ar fi, veti merge la referendum sa va sustineti familia asa cum este ea.
  34
  17
  Raportează
 • postat de Ulise
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 06:36
  82.137.11.***
  Și acum GHINION cine plătește tot? Liberalii PSD ALDE baieți lui Băsescu Faceți antrenament pentru Alegerile care vin la anul viitor și la Pastele Cailor cum să vă fentați unii pe alții
  7
  21
  Raportează
 • postat de IonV
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 05:40
  188.24.192.***
  Cand va fi definita clar intrebarea, cand va fi incriminat violul copiilor si al femeilor din asazisa "familie traditionala" ca si bataile si maltratarile femeilor si copiilor din aceste "familii", cand cei care promoveaza asemenea legi vor fi ei insisi de o tinuta ireprosabila familial vorbind, nu cu 5 neveste sau cu iubite de o seama cu copiii lor, atunci o sa ma gandesc daca merg la asemenea simulacru de cea mai joasa speta! N-am vazut nici un popa zbatandu-se sa se condamne in constitutie violul si bataia copiilor si femeilor care se petrec zi de zi in " familia traditionala compusa din barbat si femeie"!
  14
  36
  Raportează
 • postat de valentin
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 04:34
  213.233.85.***
  Puteau să spună că au făcut contract cu Coaliția care a strâns semnături. Dacă nu vor să spună pare foarte dubios. Că au mai fost Stop Fumat sau Ferește-ţi Portofelul. Acum o să se spună că nu ştiu ce lege nu le-a permis. Circ! Oricum se va vota. Şi se va vota degeaba.
  7
  27
  Raportează
 • postat de Pedro28
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 01:13
  77.69.25.***
  ... A murit si lumina din Galati .. Pacat .. Mare pacat .. La propriu si figurat .. Ce dobitoci .. Bai oameni buni , voi nu intelegeti care e miza aici si ce simbol are bai omeni buni .. Voi sunteti prosti .. Multi si prosti ba .. Chiar asa v-ati lasat spalati pe creier de Vest ba ? Unde va este simtul sceptic al conservatorilor bai idiotilor ? Chiar nu mai exista nici macar o raza de speranta la pastrarea unor valori pe care le-am aflat din scoala .. si am 28 de ani .. Is in 90 nascut si am mai mult creier ca voi ba prostilor ... . in plus , Unde va e barbatia ba prostilor care va spune sa lucrati cu / o femeie pentru a avea o familie fericita /. Sunt femei cu totii .. Sau ce naiba sunteti , ca barbati nici macar unu' nu vad aici .. Doamne Dumnezeule .. Despre ce progres al societatii vorbim aici , cand eu vad numai regres spiritual spre instinctele primare .. Bai da prosti sunteti ba , cu totii .. Offff .. Doamne .. bafta .. Ne vedem e lumea cealalta .. idiotilor ...
  43
  22
  Raportează
 • postat de rusu
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 00:04
  92.83.180.***
  ma oripileaza cretinismul celor ce nu sustin familia.Cat creier sa ai ca sa-ti tai creaca de sub picioare si sa fii inconstient avocatul diavolului si al mortii si iresponsabil fata de copii si viitor fiind orbit de patimi politice si de ura irationala, dementa?se boicoteaza pe ei insisi acesti inchizitori perdanti.,in care a biruit ura comunismului , ei crezand ca sunt anticomunisti ,dar de fapt sunt prieteni cu antichrist cel biruit de catre Iisus Hristos Cel rastignit si inviat .
  51
  21
  Raportează
 • postat de Aderin
  Vineri, 28 Septembrie 2018 23:02
  5.13.172.***
  Bine că afișați in autobuze toate prostiile de concerte , parade, mici și bere și pe de altă parte altele nu deranjează pe nimeni. Toate sunt bune și frumoase până la firescul și normalul din veci, familia=bărbat + femeie + copil.
  50
  28
  Raportează
 • postat de Marin Cristean
  Vineri, 28 Septembrie 2018 22:52
  77.111.247.***
  Cat de frustrat sa fii sa promovezi asa ceva (tema referendumului) care nu aduce niciun beneficiu. Dupa acest referendum vor aparea ca prin minune autostrazi, spitale? De ce nu luptati pentru ceva care conteaza cu adevarat: stoparea coruptiei? Eu nu ma voi duce la aceasta mizerie de actiune care nu-l ajuta decat pe Dragnea si ii voi convinge pe cei apropriati sa faca la fel. Boicot!!!
  25
  46
  Raportează
 • postat de Wikileads
  Vineri, 28 Septembrie 2018 22:50
  89.136.2.***
  Transurbul corupt a mers la vrajeala , a zis ca romanii sunt prosti si nu baga de seama manipularea si propaganda.
  Si asta e un motiv de ce nici nu merg cu autobuzul, prefer sa traversez orasul pe jos si e si mai sanatos.
  Intrebarea in referendum, destul de vaga si care lasa loc de interpretari, tipic ciumei rosii si alde + B.O.R ,nu specifica nimic de familie. Astia ar putea sa modifice constitutia in fel si chip la multe articole si romanii sa se trezeasca in fata faptului implinit si sa li se spuna ca au semnat ca sunt de acord cu modificarea ei si sa li se rada in nas la televizor asa cum o fac diversi indivizi fugiti cu bani publici si ascunsi in paradisuri fiscale.
  Unei adunari de hoti agramati care se cred politicieni care nu stiu decat de manipulare, minciuna si furat, nu trebuie sa li se dea dreptul si puterea sa se atinga de constitutie indiferent ca sunt parlamentari, judecatori in curti supreme sau popi .
  Au distrus toate legile tarii si viitorul oamenilor , mai ramane sa se atinga de constitutie si sa instaureze dictatura cu o lovitura de stat.
  Nu mai puteau dormi popii si politicienii ca nu e definita familia....alte sunt interesele.
  21
  49
  Raportează
 • postat de ionut
  Vineri, 28 Septembrie 2018 21:39
  86.124.202.***
  Dar referendumul nu e oare de interes general? Nu trebuie adus la cunostinta cetatenilor? Pro sau contra e treaba fiecaruia dupa discernamant dau convingere. E anapoda. Atunci la ce bun un referendum daca nu vine nimeni?
  45
  23
  Raportează
 • postat de Teach
  Vineri, 28 Septembrie 2018 21:10
  5.13.131.***
  "În principiu, potrivit dispoziţiilor legale, nu au voie să facă şi să permită afişarea, pentru că autobuzele nu sunt mijloace de comunicare în masă."
  Dacă mai apare orice mesaj in mijloacele de transport dau in judecata firma TRANSURB.
  motivul>>>>
  "Deoarece conținutul materialului afișat nu a fost cunoscut în detaliu, conducerea societății, prin Directorul General, cere scuze pentru formatul expus în mijloacele de transport în comun. "

  Ce scrie pe afis? VINO LA REFERENDUM. VOTEAZA DA pentru casatoria dintre un barbat si o femeie ... ingrozitor ....SFARSITUL LUMII
  MAI DEPARTE:: apara copiii romaniei ... au scris RAU?
  ... duminica 7 octombrie 2018 sa fim 6.000.000 la vot. Doar asa se param copiii... asta e si mai RAU???
  ... daca nu vii la vot 2 barbati vor putea adopta un copil. ... Si vreti sa spuneti ca acolo unde li s-au dat drepturi nu se intampla aceste lucruri???!!!! Olanda, Belgia, Canada, Franta ???/?
  ... sfarsitul mesajului: mama nu e femeie si tata nu e barbat .... .unde este GRESEALAAAA???? Deja din buletinele de identitate au disparut MAMA SI TATA ...oare de ce????!!!!
  41
  20
  Raportează
 • postat de Autobuldozerul articulat
  Vineri, 28 Septembrie 2018 18:33
  89.136.4.***
  OK, perfect! Dar cu cine a încheit Transurb S contractul pentru afișe? Asta nu este oîntrebare la care trebuie să răspundă articolul? Sau este secret (...)
  9
  55
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.