Şoferii ignoră grav regulile vitale

Şoferii ignoră grav regulile vitale
Cu viteză, alcool la bord şi permise imaginare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Faptul că valoarea amenzilor a crescut odată cu majorarea punctului ca efect al creşterii salariului minim pe economie nu îi sperie pe participanţii la trafic. Sute de amenzi, care au scos din buzunarele şoferilor şi pietonilor gălăţeni peste 300.000 de lei, arată că educaţia rutieră este o materie la care suntem încă restanţieri.

Sute de conducători auto încalcă sistematic şi grav regulile esenţiale care ţin de siguranţa în traficul rutier din judeţ. Viteza, depăşirile riscante, neacordarea de prioritate şi nu în ultimul rând vina pietonilor, care traversează neregulamentar, toate cauze care duc frecvent la accidente grave, au fost constatate cu sutele în ultimele şapte zile pe cele mai importante artere din Galaţi. 969 de amenzi în valoare totală de peste 323.000 de lei au ajuns în buzunarele celor prinşi în ofsaid, "premianţii" fiind, desigur, cei care au încălcat regimul de viteză. 233 de şoferi au rămas fără bani şi în multe cazuri fără permis din acest motiv. 133 au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii, 33 pentru că au depăşit neregulamentar şi 16 pentru neacordare de prioritate, cei mai mulţi pe trecerile de pietoni. Nici aceştia din urmă nu sunt "uşă de biserică". 137 de pietoni care au scurtat drumul prin locuri interzise traversării au fost prinşi flagrant şi amendaţi. 96 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar 75, fără certificatele de înmatriculare.

În opt cazuri, abaterile au îmbrăcat forme mai grave, poliţiştii deschizând dosare penale, în patru situaţii pentru conducere fără permis, şi câte unul pentru conducere în stare de ebrietate, cu permisul suspendat, încredinţarea maşinii unei persoane fără permis şi respectiv părăsirea locului accidentului. Unii şoferi deveniţi "penali" nu s-au mulţumit cu o singură abatere. Este cazul unui tânăr de 19 ani din Galaţi, care circula pe strada Domnească cu 77 km/h şi detectat cu radarul. Poliţiştii care l-au tras pe dreapta au constatat că, de fapt, grăbitul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citit 3073 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 18:01

2 comentarii

 • postat de cineva
  Marți, 19 Februarie 2019 11:19
  109.103.136.***
  Sa fim corecti ,si Politia le ignora ,
  Ordonanta 198 actualizata are o multime de articole .
  La cate dintre ele politia da amenzi ?
  La parcare in paralel cu linia continua -nu da,( oriunde in oras )
  La nesemnalizare a schimarii directiei de mers nu da( in intersectii )
  La depasiti neregulamentare -nu da,
  La mersul pe interzis -nu da (pe Otelarilor-pe linina de tramvai ),
  La oprirea interzisa -nu da ( pe faleza )
  La intoarceri neregulamentare -nu da
  In general avem o legislatie care permite politiei rutiere si locale sa faca ceea ce doreste.
  Pentru ceea ce nu fac nimeni nu raspunde ( ca doar sunt bugetari )
  4
  8
  Raportează
 • postat de Chips
  Marți, 19 Februarie 2019 09:42
  109.166.155.***
  Problema e cu "au scos din buzunarele şoferilor şi pietonilor gălăţeni peste 300.000 de lei":. Pentru ca daca amenzile date ar fi si platite, atunci ar fi perfect. Problema e ca multe din amenzile astea raman neplatite. Iar pana cand in Romania nu vom avea un sistem in care amenzile date chiar sunt platite, un sistem de colectare eficient, nu vom avea nici civilizatie si normalitate in trafic.
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.