Curier acuzat că a furat banii din încasări

Curier acuzat că a furat banii din încasări
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un caz mai puţin obişnuit a ajuns luni pe masa poliţiştilor de la Secţia 4. Un gălăţean de 32 de ani a reclamat că fost tâlhărit de necunoscuţi într-o parcare şi deposedat de o sumă mare de bani şi de echipamente electronice care aparţineau firmei la care este angajat. În realitate, povestea s-a dovedit a fi cu totul alta, atrăgând consecinţe penale chiar pentru reclamant.

Incidentul cu aparente conotaţii de jaf la drumul mare a avut loc luni după-amiază, într-o parcare de pe strada Aviatorilor şi a fost adus la cunoştinţa poliţiştilor de la Secţia 4 chiar de victimă, un bărbat de 32 de ani, din Galaţi. Omul a sunat la 112 şi i-a alertat pe poliţişti, spunând că imediat după ce a coborât din maşina de serviciu, în faţa unui bloc de pe amintita stradă, a vrut să sune un client. În acest timp, ar fi fost atacat de doi necunoscuţi, care l-ar fi lovit din spate, trântindu-l la pământ şi smulgându-i borseta în care avea 7.000 de lei şi un sistem de plată compus dintr-o staţie PDA și un chitanţier electronic, bunuri ce aparţineau firmei de curierat la care este angajat. Poliţiştii au plecat de la premiza că sunt în faţa unui caz clasic de tâlhărie, însă verificările ulterioare aveau să scoată la iveală o cu totul altă versiune.

Furt din banii firmei

După ce au audiat victima şi au efectuat alte câteva cercetări suplimentare în zona unde s-a comis presupusul jaf, poliţiştii au ajuns la concluzia că totul fusese o înscenare, pusă la cale chiar de curier, chitit să-şi însuşească banii pe care îi încasase din coletărie. Nu a acţionat singur, ci cu complicitatea unui adolescent, care ar fi avut misunea să "dispară" cu banii şi aparatura pretins furată.

"Poliţiştii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat fapta, însuşindu-şi suma de 9.500 de lei, precum și aparatura electronică aparţinând firmei. Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost ajutat, la comiterea acestei fapte, de un minor de 17 ani, din municipiul Galaţi. Odată cu depistarea acestuia, a fost recuperat şi prejudiciul, în valoare totală de 18.000 de lei", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ancheta care îl vizează pe curier a cunoscut, astfel, o întorsătură de 180 de grade, acesta fiind acum protagonist al unui dosar de delapidare, dar nu ca victimă, ci în calitate de suspect. Minorul care l-a ajutat este cercetat şi el, pentru complicitate la delapidare.

Citit 5428 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2019 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.