Potop de amenzi pentru beţivi şi mâncătorii de seminţe

Potop de amenzi pentru beţivi şi mâncătorii de seminţe
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Peste 30.000 de lei reprezintă valoarea totală a celor 177 de amenzi date de poliţiştii locali din Galaţi în doar câteva zile, după ce au constatat, pe străzi, un fenomen acerb al consumului de alcool, scandaluri, oameni care lasă în urma lor mizerie şi care distrug proprietatea publică.

Din totalul amenzilor aplicate în câteva zile de poliţiştii locali, majoritatea covâşitoare au vizat tocmai acele comportamente care deranjează şi care pun în pericol ordinea publică. 141 de fapte care vizat consumul de alcool pe domeniul public, provocarea şi participarea la scandal, sau alte acte de tulburare a liniştii publice au fost constatate pe raza de competenţă a Secţiilor 2, 3 şi 4, valoarea amenzilor aplicate la Legea 61/1991 ajungând la 22.000 de lei. Patrulele desfăşurate în zone cu mare aflux de populaţie, unde gălăţenii merg să se relaxeze, să îşi plimbe animalele de companie ori să facă cumpărături, de genul Parcul de la Turnul TV, Parcul Selgros, Liziera Stadionului „Dunărea”, Platoul Sălii Sporturilor, Aleea Comerţului din Micro 19, Micro 21, Micro 17, la căminele de pe strada Năruja, Piaţa din Micro 39 şi locurile de joacă au avut ca rezultat constatarea faptului că până la civilizare mai avem mult de lucru. Agenţii au găsit mobilier urban distrus, munţi de coji de seminţe şi mucuri de ţigări lăsate în urmă de unii care nu înţeleg utilitatea unui coş de gunoi, gălăţeni care, cu bună ştiinţă, murdăresc domeniul public sau aruncă gunoaiele, în speranţa că se va găsi cine să le strângă.

Amenzi uriaşe pentru gunoi

Din păcate, un prost exemplu la capitolul protecţia mediului îl reprezintă unii agenţi economici care ori nu îşi cunosc obligaţiile de depozitare a deşeurilor, ori încalcă cu bună ştiinţă îndatoririle. Mai multe firme s-au numărat printre amendaţii ultimelor zile după ce poliţiştii locali au găsit pubelele amplasate necorespunzător, în apropierea locuinţelor, sau deşeuri depozitate pur şi simplu pe domeniul public. O astfel de societate a primit o amendă de 1.500 de lei, în timp ce una cu sediul în Mazepa 2, care a tăiat fără autorizaţie rădăcinile unui arbore pentru a face nişte lucrări, a încasat o sancţiune de 1.400 de lei. Tot abandonarea gunoiului pe domeniul public i-a atras o sancţiune usturătoare unui gălăţean de 58 de ani, care pentru o sacoşă cu deşeuri pe care avut ideea să o lase lângă o bancă de pe strada Tecuci, a primit o amendă de 800 de lei.

Seminţe şi scandal

Consumul banalelor seminţe la colţul blocului finalizat cu aruncarea cojilor pe trotuar poate fi extrem de păgubos şi au aflat asta, pe pielea lor, mai mulţi locatari ai blocurilor ANL de la Gară. 800 de lei au de plătit trei tineri prinşi în această ipostază. Alţii, mai mulţi la număr, vor avea de plătit pentru că au făcut scandal. Situaţii de acest gen au fost constatate în zona unor baruri de cartier, în zona Pieţei Centrale sau în Mazepa 1 şi sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Străzi blocate

Blocarea anumitor artere şi a posibilităţii mijloacelor de transport în comun de a se deplasa stă, încă, în obiceiul multor conducători auto certaţi cu bunul simţ. Un vasluian de 31 de ani, care a parcat maşina pe linia de tramvai în Piaţa Centrală şi a blocat calea de rulare şi traficul pe strada Traian, între piaţă şi Basarabiei timp de 30 de minute, a primit 725 de lei amendă şi trei puncte penalizare, în timp ce un şofer de 48 de ani din Galaţi, care şi-a lăsat maşina pe banda unu, blocând intersecţia străzilor Nae Leonard şi Podul Înalt, a încasat o amendă de 580 de lei şi trei puncte penalizare.

Citit 4093 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Iulie 2019 10:47

6 comentarii

 • postat de Olive
  Vineri, 12 Iulie 2019 15:28
  109.100.26.***
  Dar în Centru, între blocurile Lebăda , Cocor și Egreta 1 de ce nu vin polițiștii după ora 21, să vadă mâncători de semințe și cor de cimpanzei în călduri ??? Seară de seară poluează fonic și nu numai locatarii blocurilor din zonă.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Vineri, 12 Iulie 2019 12:16
  78.96.81.***
  Pe cati mancatori de seminte si murdarire a scarilor monumentale de la faleza au amendat comisarii, acesti bravi politisti, SIC!, de la politia locala!???

  Ca ei nu se dau jos din masina, ma rog, daca, probabil o fi fost nascuti in masina, ii cred, dar verificarea si aplicarea legii, caschetarilor, se face per pedes, ca tot primiti 900 de lei lunar, spor de hrana, din osanza galatenilor, motiv din care le-a crescut bardihanul la curcani, si dosul la doamne politiste!

  Daca-i iei la fuga, ii poti avea pe constiinta, ca dupa 10 m fac infarct.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Smaranda
  Vineri, 12 Iulie 2019 12:01
  81.12.149.***
  Prea puţine amenzi şi prea puţini bani strânşi la căţi Poliţişti Locali sunt plătiţi din banul public!
  Nu au strâns nici cât jumate din fondul lor de salarii...
  Deasemeni nu am văzut pe aceştia să comunice cu alte instituţii, gen Ecosal, Gospodărire Urbană, SANEPID, etc, pentru rezolvarea eficientă a unor probleme din Galaţi.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Radu
  Vineri, 12 Iulie 2019 09:28
  86.127.209.***
  La intersectia dintre strazile Tecuci si Traian si in fiecare seara niste rromi mananca seminte nestigheriti, tipa, beau bere si nici urma de politisti locali, nationali sau jandarmi.
  Nu mai spun ca in fiecare seara in fata magazinului Modern( WINMAGAZIN) bancile sunt populate cu mancatori de seminte.
  0
  11
  Raportează
 • postat de frunza costel
  Vineri, 12 Iulie 2019 08:12
  82.137.15.***
  politia locala trce de zeci de ori pe str.ionel fernic,dar niciodata nu am vazut ca ii ia la intrebari pe acei care mananca seminte si se hlizesc pana la ore tarzii.Va rog datii afara pe acei care nu isi fac treaba.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 12 Iulie 2019 06:25
  109.166.139.***
  O pungă de semințe se mănâncă în câteva ore. Îți dai seama cât timp liber au unii?
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.