Mirică atacă decizia de arestare

Mirică atacă decizia de arestare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Curtea de Apel, se va judeca luni recursul lui Dumitru Mirică, fost şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor gălăţene, care a fost arestat pentru 29 de zile de către magistraţii Tribunalului, sub acuzaţia de luare de mită. Judecătorii Curţii urmează să analizeze decizia instanţei mai mici în grad, hotărând dacă aceasta primeşte sau nu undă verde.

Reamintim că pe 11 august, Mirică, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a fost prins de procurorii Anticorupţie după ce a luat 1.000 de euro de la administratorul unei firme care comercializează bijuterii din aur.

Potrivit comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Dumitru Mirică ar fi cerut de la denunţător bani şi bijuterii din aur pentru fiica lui. În schimb urma să-l ajute pe acesta în rezolvarea unor probleme legate de o contestaţie la un act de control care se soldase cu plata unei sume de aproximativ 66.000 de lei.

Denunţătorii au făcut ei înşişi o conferinţă de presă în care au precizat că demersul a venit de la Mirică spre ei şi asta după ce în biroul lui de la Contestaţii sosise o hârtie care le era favorabilă, stabilindu-se că suma achitată de ei trebuie să le fie returnată.

Citit 1044 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.