Victima violului de la Gohor şi-a schimbat declaraţiile!

Victima violului de la Gohor şi-a schimbat declaraţiile!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul violului de la Gohor se apropie vertiginos de o soluţie definitivă, iar ultimul termen de judecată s-a desfăşurat joi, nu însă fără surprize. Fata a fost audiată în acest proces, iar mărturia ei a încheiat şirul declaraţiilor date în faţa magistratului, care va lua o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

Putem vorbi de o răsturnare de situaţie, în condiţiile în care victima şi-a schimbat declaraţia faţă de cea dată la urmărirea penală în faţa procurorilor. Mai exact, a spus că, totul a început bine, fiind de acord cu petrecerea care se anunţa, numai că spre dimineaţă, când aburii alcoolului au început să întunece minţile unora dintre cei 10 inculpaţi, lucrurile au degenerat, la modul urât, moment în care a spus „stop”.

4 din 10

Se pare că pentru 4 dintre cei 10 tineri, evenimentele din martie, aşa cum le-a prezentat victima joi, atârnă greu la dosar.

„Ceea ce a spus partea vătămată la audieri joi se coroborează, mare atenţie, cu probele care sunt în acest dosar. Rămâne de văzut cum se va reflecta această răsturnare de situaţie, dacă o pot numi aşa, în decizia judecătorului”, ne-a declarat Gigel Potrivitu, unul dintre avocaţii din acest caz.

9 arestaţi, unul liber!

În martie, anul acesta, gălăţenilor li se prezenta acest viol, oribil mai cu seamă prin modalitatea în care s-a produs. 10 tineri, printre care şi o fată, au siluit o copilă în vârstă de 14 ani, supunând-o la tot soiul de perversiuni.

Tinerii au fost reţinuţi după ce victima a depus plângeri. Ei au fost prezentaţi Tribunalului cu propunere de arestare, primind şi mandate. Dintre cei 10, doar unul a rămas liber atât pe parcursul cercetării penale, cât şi a celei judecătoreşti.

Dosarul nu a fost unul public, singurele situaţii în care inculpaţii au fost judecaţi în şedinţă publică au fost la Curtea de Apel, unde pe masa de lucru a magistraţilor s-au aflat recursurile împotriva prelungirilor mandatelor.

Acolo s-a vorbit despre dosarul penal pentru prostituţie pe care victima l-ar avea la Poliţia din Tecuci, încă înainte de violul care a ţinut capul de afiş al ziarelor. 

Procurorul de şedinţă a spus însă atunci un lucru de bun simţ: indiferent de trecutul fetei, atâta vreme cât în desfăşurarea evenimentelor de la Gohor a existat un moment în care ea a spus „stop”, vorbim de viol. Rămâne de văzut însă care va fi soluţia judecătorului în acest dosar, deloc uşor.

Citit 2107 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.