Dumitru Neculai a pierdut un meci

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul patron al Grupului Albo nu are voie să comercializeze şi nici să plece din Galaţi *

Tribunalul a respins ieri calea de atac pe care fostul patron al Grupului Albo, Dumitru Neculai, a folosit-o pentru a se plânge împotriva măsurilor prelungite de către procurorii Anticorupţie. Prin acestea, Dumitru Neculai nu are voie să plece din Galaţi, măsura fiind corelată cu o serie de obligaţii, printre care şi aceea de a nu comercializa.

Reamintim că Dumitru este cercetat în acelaşi dosar de corupţie în care este arestat şi fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa a Alimentelor (DSVSA) Galaţi, Viorel Ghorghiţă.

Printre acuzaţiile care li s-au adus celor doi se numără şi aceea că Viorel Gheorghiţă i-ar fi asigurat protecţie lui Dumitru Neculai, care astfel protejat ar fi falsificat alimente, băgându-le pe piaţa gălăţeană.

Din cereri în alte cereri

Deocamdată, dosarul se află pe masa de lucru a procurorilor gălăţeni, chiar dacă în această lună a stat mai mult pe la instanţă. Pe 1 august, s-a judecat cererea de arestare preventivă a lui Dumitru. Atunci procurorii Anticorupţie au afirmat că acesta ar fi încălcat măsurile impuse de instanţă. Magistraţii Tribunalului l-au arestat pe Dumitru, închizându-i şi firma, Top Meat Food.

La o săptămână, pe 8 august, dosarul a ajuns la Curtea de Apel, unde s-a judecat recursul făcut de Dumitru. Magistraţii i-au dat câştig de cauză lui Dumitru, readucând situaţia acolo unde se găsea în iunie: firma este redeschisă, iar Dumitru pus în libertate.

La o zi după acest recurs, dosarul a plecat la Tribunal, unde s-a fixat la suma de 20.000 de lei cauţiunea lui Gheorghiţă, care dorea să fie pus în libertate.

Mai mult la judecători decât la procurori

Pe 12 august, magistraţii Tribunalului i-au prelungit mandatul de arestare lui Gheorghiţă. Pe 18 august s-a judecat, la Curtea de Apel, recursul fostului şef al DSVSA Galaţi, care a fost respins. Pe 23 august, la Tribunal s-a judecat eliberarea pe cauţiune a lui Gheorghiţă, care a fost respinsă. Ieri, dosarul s-a aflat din nou la Tribunal, unde magistraţii au respins plângerea lui Dumitru. 

Totuşi, Gheorghiţă se poate adresa pentru eliberarea pe cauţiune la Curtea de Apel. Cu un astfel de parcurs,  dosarul a stat mai mult pe masa judecătorilor decât pe cea a procurorilor, cu toate că se află în plină cercetare penală.

Citit 1105 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.