Primărie spartă în stil mafiot

Primărie spartă în stil mafiot
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O comună din judeţul Galaţi, care a făcut frecvent obiectul unor anchete ce au vizat spargeri de locuinţe, este din nou în centrul atenţiei, după ce mai mulţi indivizi au dat un atac nocturn chiar asupra sediului Primăriei. Hoţii au acţionat ţintit şi au vizat exclusiv banii aflaţi în instituţie.

Spargerile de imobile la Băleni nu sunt o noutate, nici pentru localnici, nici pentru poliţişti, care, cel puţin în ultimii ani, au adunat zeci de sesizări privind furturi de bani şi obiecte valoroase din casele oamenilor. Dacă în majoritatea cazurilor s-a dovedit că indivizii care atacau cu tenacitate erau tineri, chiar minori, din localitate, ultimul atac semnificativ petrecut în comună a avut ca protagonşti câteva persoane care, se pare, au lovit la modul profesionist. S-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 septembrie, când trei indivizi au descins dintr-o maşină şi au spart sediul Primăriei. Totul a fost filmat de camerele de supraveghere amplasate în exteriorul instituţiei, care au surprins fiecare mişcare. În circa 20 de minute, hoţii au operat şi s-au făcut nevăzuţi, înainte ca cineva să intervină.

"S-a văzut pe camere cum dintr-o maşină au coborât trei indivizi solizi, cu măşti pe faţă, cu răngi. Erau pregătiţi, nu ca puştii aştia care au mai furat prin comună. Au intrat şi s-au dus ţintit la casa de bani, de altceva nu s-au atins, şi aveam laptopuri noi şi aparatură de valoare care ar fi putut să fie furată. Nu i-au interesat decât banii. Au luat circa 1.300 de lei din banii Primăriei şi alte câteva sume de bani care urmau să le fie date sătenilor. Apoi au forţat şi uşa bancomatului pe care îl avem în instituţie, dar nu au reuşit să o deschidă", ne-a precizat Lică Oprea, primarul comunei Băleni. Întreaga operaţiune nu a durat mai mult de 20 de minute, semn că hoţii ştiau exact configuraţia clădirii şi locul unde puteau găsi bani. Probele au fost strânse de poliţiştii anunţaţi relativ repede după incident şi se speră că infractorii vor fi identificaţi în curând.

Puştii, groaza comunei

În ultimul an, mai multe dosare de furt din locuinţe au fost soluţionate de poliţiştii de la Băleni cu reţinerea unor suspecţi cu vârste foarte fragede. În ianuarie, spre exemplu, trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani au fost reţinuţi după ce au escaladat fereastra unei case, din care au furat bunuri în valoare de 2.000 de lei. Un alt puşti, de 15 ani, a picat în plasa poliţiştilor în august 2019, după ce, începând din iulie 2018, spărsese nu mai puţin de zece locuinţe, din care furase, în total, 10.000 de lei şi bunuri în valoare de 5.000 de lei. Toţi sunt judecaţi pentru furt calificat.

Citit 9507 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.