Gaşcă de puşti, pistolari la drumul mare

Gaşcă de puşti, pistolari la drumul mare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

O distracţie pe cât de periculoasă, pe atât de ilegală, a adus mari necazuri pentru un grup de tineri, dar şi pentru unchiul unuia dintre ei, despre care poliţiştii spun că deţineau şi chiar au folosit, ilegal, mai multe arme.

Totul a pornit de la isprava unui adolescent de 15 ani care a plecat într-o plimbare cu alţi doi amici, unul de 17 şi un altul de 21 de ani, "echipat" cu un pistol pe care îl şterpelise din casa unchiului său, din Tg. Bujor. Pe drum, amicul major, care conducea de altfel şi maşina cu care se deplasau, a tras pe dreapta şi a executat un foc de armă în aer. Gestul nu a rămas fără ecou, pentru că a ajuns la urechea poliţiştilor, care i-au oprit în trafic. La percheziţionarea maşinii, au dat de arma pe care niciunul dintre tineri nu avea voie nici să o deţină, nici să o folosească. 

"Polițiștii Secției 5 Rurală Rădești au oprit în trafic un autoturism și, la controlul acestuia, au găsit un pistol, calibrul 9 mm, supus autorizării, și mai multe arme albe", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Oamenii legii au aflat, cu această ocazie, că pistolul aparţinea unchiului băiatului de 15 ani, şi au decis să stabilească dacă posesorul armei are toate actele în regulă, motiv pentru care i-au percheziţionat locuinţa. La domiciliul unchiului, neregulile au continuat să apară. "Cu ocazia percheziției domiciliare, polițiștii au mai găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, fără pat, o lunetă și 256 de alice, constatând că nici pentru acestea, nici pentru pistolul sustras, nu există autorizație de deținere. Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept", explică reprezentantul Poliţiei Galaţi. 

 

Citit 6776 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.