Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Cei doi bărbați urmăriți săptămâna trecută de polițiștii din Băneasa și Târgu Bujor, suspectați fiind că transportau o încărcătură mare de țigări aduse ilegal în țară, au ajuns după gratii. Judecătorii au admis cererea procurorilor care au solicitat arestarea preventivă. Revoltător este că unul dintre ei este ofițer de poliție la Punctul de Trecere a Frontierei de la Oancea, iar flagrantul a fost făcut într-o perioadă critică pentru țara noastră, când România intra în stare de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus. 

În urmă cu o săptămână, o urmărire demnă de filmele cu contrabandiști se derula în nordul județului Galați, în zona Băneasa - Târgu Bujor, unde poliția din cele două localități obținuse informații că niște indivizi urmau să ridice o cantitate mare de țigări pe care aveau să o transporte spre ”punctele de desfacere”. Două vehicule de teren au fost urmărite pe drumurile din zonă, mai bine de 15 kilometri, contrabandiștii nedând vreun semn că ar fi avut de gând să renunțe cu una cu două la marfa prețioasă, adunată cu sprijinul ”fraților” de peste Prut și care urma, probabil, să le aducă venituri substanțiale în urma vânzării pe piața neagră. La capătul raidului la care au participat polițiști și jandarmi, nu mai puțin de 33.037 de pachete țigarete, diverse mărci, fără timbru de acciză, avea să fie găsite abandonate în zona pădurii ”Botul Chiscului”, din extravilanul comunei Băneasa, loc unde fuseseră aruncate, în încercarea de a scăpa, de șoferii celor două mașini. Pe moment, aceștia au reușit să scape, dar au fost identificați și ulterior ”vizitați” de anchetatori care au căutat, la percheziții, dovezi ale preocupărilor ilicite. 

Surpriză. Sau nu?

Cei doi suspecți de contrabandă sunt din județul Galați și au vârste de 28 și respectiv 31 de ani. Cel mai în vârstă este ofițer de poliție de frontieră la Punctul de la Oancea, cel care, cu câteva zile înainte de flagrant, fusese închis pentru limitarea  traficului în scopul prevenirii creșterii numărului de infectării cu COVID-19. Teoretic, ar fi trebuit, mai ales în contextul declarării stării de urgență în România, ca ofițerul cu atribuții de execuție să fie la dispoziție și eventual la datorie pentru întărirea efectivelor acolo unde situația o cere. A ajuns însă în fața unui judecător de drepturi și libertăți, alături de complicele lui, care a admis, conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, propunerea procurorilor de arestare preventivă. Ambii inculpați au considerat însă măsura nejustificată și au contestat-o, cererea lor urmând să fie analizată în următoarele zile, de Tribunalul Galați.

 

Citit 8232 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 14:30

5 comentarii

 • postat de mmmmm37 Marți, 31 Martie 2020 07:09 188.24.222.*** Link la comentariu
  0
  0

  I-a vedeti si pe la Politia Locala legat de averi si influenta

  Raportează
 • postat de Costi Miercuri, 25 Martie 2020 20:47 5.13.192.*** Link la comentariu
  0
  2

  Ar trebui ca cei de la ANI sa verifice din cand in cand pe toti politistii si vamesii care lucreaza in punctele de intrare/iesire din tara si pe cei care au lucrat si lucreaza la permise auto. Vor avea mari surprize la ce situatie au. Vile, terenuri, conturi grase, masini scumpe. Cand oare vor fi luati la bani marunti sa justifice averea stransa cu atata truda ??

  Raportează
 • postat de kristi Miercuri, 25 Martie 2020 20:19 5.13.192.*** Link la comentariu
  0
  0

  Daca A.N.I ar verifica pe cei care au lucrat,sau lucreaza la vama, la politia de frontiera si la permise auto ,ar avea mari surprize la ce averi au majoritatea.Recent la politie e si cazul cu mita a fostului sef .Multi dintre ei ai viloaice si bani fara numar.De ce nu-i ia nimeni la un control amanuntit al averile nejustificate ?

  Raportează
 • postat de Țigarete Luni, 23 Martie 2020 17:11 37.161.195.*** Link la comentariu
  0
  1

  Contrabanda cu țigări nu avea cum să o facă de capul lui. El a fost doar peștișorul mic care a căzut de fraier. În poliție alta trebuie să fie deviza decât siguranță și încredere. Deviza corectă e lupul paznic la oi.

  Raportează
 • postat de unic Luni, 23 Martie 2020 05:15 5.13.195.*** Link la comentariu
  0
  26

  Sa ai o asa meserie frumoasa si sa te incurci cu prostii , inseamna cata minte a avut omusorul asta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.