Hoţi de lemne, prinşi cu elicopterul (VIDEO)

Hoţi de lemne, prinşi cu elicopterul (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Survolarea Galaţiului cu elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie a avut şi efecte care au excedat scopul iniţial. Misiunea, planificată pentru depistarea şi descurajarea adunărilor de Paştele Blajinilor, s-a soldat, chiar în prima zi, cu prinderea în flagrant a mai multor localnici din nordul judeţului care au pus topoarele în funcţiune pentru a defrişa o pădure. S-a întâmplat pe raza satului Toflea, în comuna Brăhăşeşti, unde au fost observate două căruţe pline cu lemne, care se deplasau pe o uliţă. Informaţia a a fost imediat transmisă în teren, echipajele de poliţie de la Secţia 6 Rurală Tecuci reuşind să îi repereze în teritoriu pe indivizii care organizaseră transportul şi care au încercat, iniţial, să scape în momentul în care şi-au dat seama că au fost observaţi din elicopter. 

"Polițiștii au mers imediat la fața locului și, în albia unui pârâu, au găsit abandonate, cele două atelaje hipo încărcate cu material lemnos, din specia tei. În urma verificărilor, polițiștii au identificat doi tineri, de 23 și 24 de ani, care ar fi tăiat și sustras aproximativ doi metri cubi de material lemnos", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Căruţele şi lemnele tăiate au fost confiscate de poliţişti, iar cei doi "pădurari" au fost duşi la secţie, unde li s-au întocmit dosare penale pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Citit 4559 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:49

6 comentarii

 • postat de JUSTIŢIARUL
  Marți, 28 Aprilie 2020 13:50
  81.12.149.***
  Vă daţi seama, dacă acum în situaţii de urgenţă SE CIORDEŞTE lemn fără nicio grijă, ce tupeu au aceşti băieţi "de Toflea" în restul timpului, iar poliţiştii de la Secţia 6 Tecuci se fac că nu văd, nu aud, că le e frică!?
  SOLUŢIA:
  Demisia poliţiştilor de la Secţia 6 Tecuci şi reluarea controalelor încrucişate pe orice cale de acces (în special aeriene şi GPS) şi extinderea acestei metode în toată ţara!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 28 Aprilie 2020 08:37
  78.96.81.***
  Foarte interesant!

  Trebuie neaparat ca aceasta descoprire, mai ales ca s-a facu cu mijloace aeriene, chemate fiind sa urmareasca populatia pentru a nu merge sa-si cinsteasca mortii in cimitire in singura zi din an, Pastelel Blajinilor; asadar sa fie consemnata ca fapta de vitejie in analele politiei, stabilind sa se sarbatoreasca in fiecare an de Pastele Blajinilor!

  Mai ales ca au gasit niste hoti, de fapt niste copii amarati din Toflea; si sa vezi ce mare prejudiciu, 2 mc de lemne,SIC!, in comparatie, cu ce oare, similar, padurile Romanieii decimate zilnic, nu mai depsrte de noi, in Vrancea!

  Nimic impotriva prinderii celor ce incalca legile, valabil pentru toti sfidatorii, nimic pentru Ordonanta Militara, de interzicere in cimitire mai mult de trei persoane, desigur la un loc, respect aceste deziderate, dar mai mult de atat, trebuie sa ne amintim ca nimic, nici macar asemenea restructii impotriva mortilor nu poate impieta crestinii ortodocsi sa aprinda o lumanare la mormantul celor plecati dincolo!


  Este, un ABUZ, a fost, o exagerare aceasta actiune intimidand cetatenii cu elicoptere, din care se tipa ca la niste infractori! Anticipativ, ce sa inteleaga cetateanul, ca il asteapta zile grele, aceste lucruri fiind niste exercitii sa se vada reactia oamenilor?!!

  Cred ca se putea lasa doua ore in aceasta zi ca oamenii sa mearga la mortii lor sa-i cinsteasca, cimitirile fiind in spatiu deschis,si, sigur, nu s-ar fi inghesuit asa cum cred unii care nu au pe Dumbezeu in suflet, ca se infecteaza, daca ar fi creat si niste reguli de moment, iar pentru cei care ar fi exagerat, asa cum s-a facut mereu, jandarmeria, politia, sa-si fi facut treaba!
  13
  7
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 28 Aprilie 2020 08:32
  82.78.249.***
  Probabil au fost suparati pentu ca nu au cotizat si politicienilor.
  Daca ar fi dat paraindaratul, arfi scapat basma curata, ca toti cei care fura lemne in romania
  3
  9
  Raportează
 • postat de Vasile
  Marți, 28 Aprilie 2020 07:36
  89.122.10.***
  Astept cu interes vestea si despre prinderea hotilor de lemn care folosesc tirurile, masinile grele etc - atunci cand sunt trase undeva pe dreapta ca sa se lase noaptea! Dar si pana atunci sunt invizibile! Nu ma pricip ce tehnologie ar trebui folosita...
  1
  20
  Raportează
 • postat de Observator
  Marți, 28 Aprilie 2020 07:15
  89.136.7.***
  Nu-i frumos! Dar greșeala tinerilor a fost că nu au furat lemne cu tirurile așa cum fac alții de care nu se leagă nimeni.
  5
  12
  Raportează
 • postat de Ghici cine
  Marți, 28 Aprilie 2020 07:05
  79.116.108.***
  Al dracului, cum apar rezultatele cans iti faci treaba. Nemaipomenit.
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.