Cercetat pentru arme cumpărate on-line
Foto: IPJ Galati

Cercetat pentru arme cumpărate on-line
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un gălăţean în vârstă de 61 de ani a intrat în vizorul poliţiei după ce a cumpărat mai multe arme de pe internet, fără a obţine autorizaţiile necesare deţinerii şi folosirii lor. Poliţiştii serviciului de profil din cadrul IPJ Galaţi au făcut două percheziţii domiciliare la locuinţe din Galaţi şi Cudalbi, unde aveau informaţii că ar fi putut exista armele neletale.

"Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite două arme de tir sportiv cu aer comprimat, prevăzute cu lunetă, calibrul 4,5 mm și 5,5 mm, arme neletale supuse autorizării, precum și muniție aferentă acestora, respectiv 1.320 de alice calibrul 4,5 mm și 1.050 de alice calibrul 5,5 mm. În aceleași locații, polițiștii au mai găsit un pistol tip airsoft, calibrul 6 mm, trei lunete de diferite mărci și modele, trei arcuri componente ale unor arme de tir sportiv cu aer comprimat și un afet pentru arme de tir sportiv cu aer comprimat", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că avea armele neletale de trei ani, cumpărându-le pe de un site de vânzări şi că nu se preocupase să obţină autorizaţiile necesare, deşi legea îl obliga să o facă. Toate armele, muniţia şi componentele găsite la percheziţii au fost ridicate de poliţişti, aceştia întocmind un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

 

Citit 3431 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.