UPDATE | Tâlharul-escroc a fost arestat

UPDATE | Tâlharul-escroc a fost arestat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE. Un individ de 36 de ani, din Independența, acuzat de jaf în miez de noapte asupra unui bătrân și de mai multe fapte de înșelăciune prin metoda "Accidentul", a ajuns după gratii. Judecătorii au admis propunerea procurorilor prin care aceștia au cerut arestarea preventivă a suspectului acuzat că ar fi dat buzna în casa unui bătrân, de la care, prin violență, ar fi furat 3.000 de lei și un telefon mobil. Aparatul ar fi fost ulterior folosit pentru comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda "Accidentul", în complicitate cu un adolescent de 16 ani, din județul Neamț. Minorul, acuzat de înșelăciune și adus la Galați, în urma mai multor percheziții, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.


Un individ de 36 de ani din Independența, dar și un minor de 16 ani, din județul Neamț, au ajuns în custodia polițiștilor, în urma unui atac violent comis la finele anului trecut, dar și a mai multor escrocherii prin metoda "Accidentul".

Anchetatorii au ajuns la concluzia că bărbatul ar fi autorul unei tâlhării comise în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2019, când acesta ar fi intrat prin efracție în casa unui bătrân de 88 de ani din comuna Umbrărești. L-ar fi bătut pe pensionar până ar fi reușit să obțină de la acesta suma de 3.000 de lei și un telefon mobil, pe care l-ar fi folosit ulterior să comită noi fărădelegi.

"Cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda "Accidentul", fiind sprijinit în această activitate de un minor, de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamț", explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Polițiștii gălățeni au avut nevoie de aproape jumătate de an pentru a conexa informațiile care i-au condus la cei doi, mai ales după ce au apărut indicii ale activității acestora pe raza județelor Iași și Neamț. La capătul unor percheziții pe raza celor două județe, au fost puse în executare șapte mandate de aducere.

Bărbatul de 36 de ani și minorul de 16 ani au fost reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, primul pentru tâlhărie calificată și înșelăciune, iar cel de-al doilea, pentru înșelăciune.

Citit 4253 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.