Băiculescu şi Peneoaşu sunt liberi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul ales al Brăhăşeştiului, Vasile Băiculescu, şi Marcel Peneoaşu  au fost puşi ieri în libertate de către magistraţi Curţii de Apel. Cei doi au fost arestaţi într-un dosar de corupţie timp de 10 luni de zile, iar magistratul care la Tribunal are pe masa de lucru acest caz a decis să-i pună pe cei doi în libertate, cu anumite restricţii.

Spre exemplu, cel care a dat greutate dosarului, Vasile Băiculescu, nu are voie să plece din Brăhăşeşti, să ia legătura cu martorii din dosar, dar nici să-şi exercite funcţia pentru care a fost ales.

Acesta mai are un dosar penal care se judecă la Bucureşti, dar nu mai are niciun alt mandat de arestare, singurul care-l ţinea după gratii fiind cel anulat acum şi de Curtea de Apel.

Reamintim că fostul primar al Brăhăşeştiului a fost prins în flagrant de luare de mită de către procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El tocmai primise 35.000 de lei de la reprezentanţii unor firme care efectuau în Brăhăşeşti lucrări de interes public.

Procurorii Anticorupţie au susţinut că banii daţi prin intermediul lui Peneoaşu, dar şi nişte lucrări suplimentare erau chestii cerute de primarul de atunci pentru a le da undă verde la plata facturilor pentru munca pe care o făcuseră în interesul public.

În dosar mai sunt de făcut audieri, dar de acum încolo Băiculescu şi Peneaoaşu se adaugă celorlalţi doi inculpaţi care sunt cercetaţi tot în stare de libertate.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.