Firmă gălăţeană, acuzată de o ”gaură” uriaşă la buget. Percheziţii

Firmă gălăţeană, acuzată de o ”gaură” uriaşă la buget. Percheziţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 3.700.000 de lei reprezintă pretinsul prejudiciu cauzat de reprezentanţii unei societăţi comerciale din Galaţi la bugetul de stat, printr-o serie de inginerii financiare aplicate în decurs de trei ani.

Nedeclararea veniturilor în evidenţele contabile şi în documentele depuse la Fisc, precum şi o serie de operaţiuni care nu ar fi avut loc în realitate, cu scopul de a justifica unele tranzacţii financiare, fac obiectul unui dosar penal de evaziune fiscală aflat pe rolul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Anchetatorii au ajuns miercuri la Galaţi, pentru a strânge probe care să le susţină acuzaţiile. Două locaţii au fost verificate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, însoţiţi de luptătorii SIAS.

"În cauză, există suspiciunea că, în perioada septembrie 2016 - ianuarie 2019, reprezentanții unei societăți comerciale nu ar fi evidențiat în actele contabile ale societății și în declarațiile depuse la organele fiscale o parte din veniturile realizate. De asemenea, aceștia sunt bănuiți că ar fi evidențiat în documentele fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv achiziții fictive de bunuri și servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 3.734.064 de lei", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Citit 4532 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.