Transporturi de lemne, neînregistrate în evidențe

Transporturi de lemne, neînregistrate în evidențe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Două vehicule încărcate cu peste șase metri cubi de lemn au fost catalogate la transporturi ilegale după ce jandarmii au stabilit că respectiva marfă nu apărea în aplicațiile care monitorizează comercializarea și transportarea materialului lemnos. Formate dintr-un tractor și două căruțe, vehiculele pline cu trunchiuri de copaci au fost trase pe dreapta la ieșirea din înregistrate în aplicația SUMAL, așa cum prevede legea. 

”S-a solicitat prezența unui reprezentant al Ocolului Silvic, care a stabilit că în cele două vehicule se află o cantitate totală de aproximativ șase metri cubi. Din verificările efectuate a rezultat că cei doi conducători auto au achiziționat materialul lemnos, în interes propriu, de la un operator economic autorizat care avea obligația legală să înregistreze transportul în aplicația SUMAL, iar codul general să îl treacă în avizul de însoțire”, explică lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați. 

Lemnele au fost confiscate, iar ambii conducători auto au primit câte o amendă de 2.000 de lei. Sancțiuni riscă și firma care a expediat transportul de lemn, după ce jandarmii vor finaliza verificările necesare.

Citit 2124 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2020 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.