Maşini furate, tranzitate prin România

Maşini furate, tranzitate prin România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Două autoturisme declarate furate din Cehia au fost interceptate la frontiera gălăţeană, la doar câteva ore după ce fuseseră date în consemn. Maşinile, marca Skoda Superb, conduse de doi cetăţeni români, unul de 25 şi altul de 31 de ani, au apărut pe sensul de ieşire din ţară de la Galaţi-Rutier. Poliţişti de frontieră au constatat, la verificarea în bazele de date, că cele două autoturisme figurau ca furate de pe teritoriul Cehiei, aspect pe care şoferii au declarat că nu îl cunoşteau şi că misiunea lor, pe care şi-o asumaseră în schimbul unei sume de bani, era doar să ducă maşinile în Ucraina.

"Poliţiştii au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Cehia cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră. Cu privire la aspectele constatate, cei doi bărbați au declarat că au preluat autoturismele de la o persoană necunoscută din Lituania şi, în schimbul unor sume de bani, intenționau să se deplaseze cu ele în Ucraina. Totodată, aceștia au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate", a precizat inspetorul Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al STPF Galaţi.

Cele două maşini, în valoare totală de 240.000 de lei, au fost indisponibilizate, poliţiştii de frontieră gălăţeni întocmind un dosar penal pentru furt, în scopul de a elucida implicarea cetăţenilor români în sustragerea acestora din Cehia şi scoaterea lor din ţara de origine.

Citit 2516 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.