Fuga din carantină, reţeta sigură pentru răspândirea virusului

Fuga din carantină, reţeta sigură pentru răspândirea virusului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În timp ce numărul infectărilor creşte progresiv, de la o zi la alta zeci de gălăţeni intrând în categoria pacienţilor testaţi pozitiv, cei aflaţi în zonele izolate de autorităţi pentru limitarea efectelor pandemiei fac tot posibilul să "rupă rândurile". În doar câteva ore, trei persoane domiciliate în cartierul carantinat de la Iveşti au fost prinse în ofsaid de echipajele de jandarmi şi amendate. În acest timp, statisticile mai numărau încă un decedat şi alţi 63 de noi infectaţi. 

Măsurile menite să limiteze răspândirea şi mai acerbă a noului coronavirus nu îi împiedică pe cei din zonele carantinate să încerce să iasă din perimetrele stabilite de autorităţi. La Iveşti, localitate unde un cartier se află de două săptămâni în carantină şi care va rămâne în această situaţie şi pentru următoarele 14 zile, localnicii încearcă pe toate căile să evadeze. Este un fapt constatat de jandarmi, care, de altfel, au avut de-a face şi cu gălăţeni care ar fi trebuit să stea în casă, având pe numele lor instituite măsuri de izolare, dar care şi-au făcut drum taman prin zona supusă carantinei. Este cazul unei tinere de 21 de ani şi al unui bărbat de 37 de ani, al căror autoturism a fost tras pe dreapta la intrare în cartierul aflat în carantină. Cei doi erau din Tecuci şi le-au spus jandarmilor că voiau să vadă casele din zonă. Femeia, aşa cum aveau să stabilească jandarmii, ar mai fi trebuit să îşi amâne vizita şi, mai mult, nu ar fi trebuit să iasă din casă. 

"Jandarmii le-au comunicat că accesul este restricționat din cauza carantinării zonei, iar în momentul verificării acestora a rezultat că femeia are aplicată măsura izolării la domiciliu, deoarece în data de 15 octombrie a revenit în România, dintr-o zonă roșie. Femeia, în vârstă de 21 ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și condusă la domiciliul declarat în momentul în care s-a aplicat măsura izolării. La rândul său, bărbatul, în vârstă de 37 ani, a fost îndrumat să contacteze DSP Galați pentru a se informa dacă asupra lui s-a dispus măsura izolării la domiciliu",  a explicat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi. Tot cu o amendă de 2.000 s-a ales şi un localnic din cartierul aflat sub carantină. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost surprins în timp ce se furişa prin liziera din apropierea cartierului, în încercarea de a evada. În faţa jandarmilor, bărbatul a afirmat că voia să ajungă la drumul naţional şi de acolo să plece spre Craiova. Drumul i-a fost întrerupt şi, după ce i-a fost aplicată amenda, a beneficiat de o escortă până la domiciliul din Iveşti. 

Un deces şi 63 de infectări confirmate 

Conform datelor furnizate marţi, 27 octombrie, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, în judeţ au fost confirmate, în 24 de ore, 63 de noi cazuri de infectare. 107 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, iar unul a pierdut lupta cu boala, făcând ca numărul deceselor provocate de COVID-19 să crească la 204. De la începutul pandemiei, în judeţul Galaţi au fost făcute 47.842 de teste, dintre care au fost pozitive 5.930. În momentul de faţă, sunt 766 de persoane în carantină la domiciliu, 57 izolate la domiciliu şi alte 230 în izolare instituţionalizată. Nouă dintre pacienţii aflaţi în prezent sub tratament se află internaţi la Terapie Intensivă. 

Citit 6100 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 08:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.