Bagaje amestecate cu tutun şi votcă

Bagaje amestecate cu tutun şi votcă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier a fost locul în care, în weekend, s-au înghesuit traficaţii de mărfuri cu regim special, nedeclarate în vamă, şi care urmau să fie, cel mai probabi, plasate pe piaţa neagră din România.

Primul picat la control a fost un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autocar care făcea curse regulate Chişinău - Istanbul. Poliţiştii şi vameşii au scotocit mai în amănunt vehiculul, descoperind un compartimemt special amenajat în spaţiul destinat bagajelor, unde se aflau dosite şi evident nedeclarate, peste 4.000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova. Sancţiunea pe care a primit-o bulgarul pentru cele câteva mii de pachete de ţigări a fost usturătoare. Autorităţile române au confiscat autocarul în valoare de peste 120.000 de lei, deoarece i se făcuseră modificări în scopul disimulării mărfii de contrabandă, iar şoferului i-au dat o amendă de 10.000 de lei.

La jumătate s-a ridicat sancţiunea pe care a primit-o, câteva ore mai târziu, un şofer român, care a intrat în ţară prin acelaşi punct, la volanul unui TIR. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a declarat că nu transportă bunuri care ar fi trebuit declarate în mod special, dar controlul ulterior a arătat altceva. În vehiculul de mare tonaj, poliţiştii şi vameşii au descoperit 50 de pachete de ţigări şi 77 de sticle de votcă, produse care, cu siguranţă, nu ar fi trebuit trecute de o singură persoană prin punctul vamal. Şoferul a fost amendat cu 5.000 de lei şi a fost nevoit să renunţe la marfă.

Citit 2677 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2020 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.